Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Magdalena Forsberg avslöjar relationen med "På spåret"-kollegan Claes Elfsberg

12 feb, 2021, 17:00 
AvAnna von Koch
Magdalena Forsberg med "På spåret"-kollegan Claes Elfsberg
Magdalena Forsberg, 53, och Claes Elfsberg, 72, gör succé i SVT:s "På spåret". Men hur ser deras relation egentligen ut privat?
Det, och mycket annat, berättar hon om i en stor intervju med Svensk Damtidning.
Annons
Här är alla deltagare i "På spåret"Brand logo
Här är alla deltagare i "På spåret"

Det är måndagsmorgon i Bergeforsen norr om Sundsvall. Magdalena Forsberg har fått upp tonårsbarnen Olle, 17, och Erik, 13, tagit en trekilometers löptur med familjens jämthund Cava och slagit på kaffebryggaren när Svensk Damtidning ringer prick klockan nio.

– Vad bra att du är punktlig, det är jag också, kvittrar den före detta skidskytten och längdskidåkaren.

Magdalena måste vara effektiv, hon har nämligen fullt upp. Hon arbetar just nu med digitala inspirationsföreläsningar, är delägare i restaurang Årehyddan, är skogsägare, jobbar med ett eventföretag, är ambassadör för Cancerfonden och är vinstutdelare i Postkodlotteriet, vilket hon tycker är jätteroligt.

Magdalena Forsberg briljerar i "På spåret"

Magdalena är dessutom aktuell i SVT-programmet På spåret, där hon briljerar tillsammans med ”Mr Rapport” Claes Elfsberg, 72.

Sist Magdalena var med i programmet 2005-06 kom hon tvåa med Adde Malmberg och självklart vore det roligt att nå hela vägen denna gång. Hon och Claes har som taktik att försöka ”värka fram något” även om de inte kan svaret – ”för det kan ju vara rätt”.

Magdalena Forsberg och Adde Malmberg på "På spåret"
Magdalena Forsberg har tidigare tävlat tillsammans med Adde Malmberg.

– Vi har försökt att gå in i tävlingen med ett öppet sinne och inställningen att det är en kul grej, men det går lite sådär. Vi får skrämselhicka när det kommer frågor om musik- och populärkultur, säger Magdalena och skrattar.

Annons

Man skulle ju kunna tro att Magdalena, som vunnit två OS-medaljer och tretton VM-medaljer skulle vara van vid tävlingsnerver. Men så är det inte. Hon var jättepirrig när tävlingen drog igång.

–Jo, fast jag hade inte varit lika nervös om det varit skidskytte för det behärskade jag. Nu är det "På spåret" och där kan det komma vad som helst, man har ingen aning. Det tar dessutom ett tag innan man kommer in i deras tänk, säger hon och skrattar.

Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg fina relation

Magdalena och Claes kände inte varandra sedan tidigare, men de har blivit goda vänner under inspelningsdagarna i Göteborg.

– Claes är helt underbar som person. Vi har haft så många härliga samtal och vi har så mycket att prata om. Vi delar kärleken till havet.

Bland det bästa Magdalena vet är nämligen när hela familjen kan vara ute tillsammans med motorbåten på den blåglittrande Ullångersfjärden i Höga kusten.

Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg i "På spåret".
"På spåret"-kollegorna har blivit goda vänner.

Hon har tagit över föräldrahemmet, en 1800-talsgård i byn Ullånger och tanken är att hon och Henrik flyttar dit när barnen är utflugna.

Annons

–Men vi vill inte rycka upp dem nu från kompisar och skolor, säger hon.

Så får Magdalena Forsberg och maken kärleken att hålla

Magdalena och Henrik, som också är gammal längdskidåkare, har levt tillsammans sedan 1987 och firar i år silverbröllop med 25 år som gifta.

– Ja, det är länge. Känns som att vi är en utrotningshotad art. Men vi har än idag den där starka grundkänslan som vi hade när vi träffades. Vi är ett bra team och även om det såklart har gått upp och ner i relationen så har banden bara blivit allt starkare med åren, inte minst efter att vi fått våra söner.

Henrik Forsberg och Magdalena Forsberg på idrottsgalan
Magdalena Forsberg med maken Henrik Forsberg.

Dessutom har Magdalena och Henrik många gemensamma intressen, såsom jakt och natur. I höst är tanken att de ska börja jaga älg med unghunden Cava.

Annons

– Det är viktigt att göra roliga saker tillsammans, men sen måste man vara bra på att göra roliga saker på egen hand också, säger hon.

För Magdalenas del behöver det inte handla om att resa bort. Det får hon nog av i jobbet som föreläsare och tv-programledare.

– Nej. Jag är i grunden en hemmakatt och familjen betyder allt för mig. Lyx för mig är istället när jag får ha mina rutiner, springa i skogen, åka skidor eller odla i min trädgård om sommaren. Jag har som dröm att bli självförsörjande, säger hon.

Magdalena Forsberg

Namn: Magdalena Forsberg.
Född: 25 juli 1967 i Örnsköldsvik.
Bor: I ett hus i Bergeforsen i Timrå kommun.
Familj: Maken Henrik, barnen Olle, 17, och Erik, 13, jämthunden Cava.
Gör: Egenföretagare, tidigare skidskytt och längdskidåkare.
Aktuell: Tävlar i På spåret med journalisten Claes Elfsberg, 72.

I somras odlade hon bland annat spetskål, pak choi, grönkål, potatis, zucchini och vitlök. För att inte glömma rödbetor och småtomater, som hon bara älskar. Grönsaker som gärna hamnar på grillen.

Magdalena planterade även vackra, astrar, dahlior och ringblommor.

– Att hålla på och gräva i jorden är terapi för mig, det ger mig lugn och harmoni.

Annons