Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Malin Berghagens känslostorm bakom kulisserna – under inspelningen av Vilket liv

10 okt, 2023, 12:30 

Nu berättar dottern Malin Berghagen om känslorna under Lasse Berghagens succéhyllning i TV4:s Vilket liv.

Annons

Under söndagen var det många hemma i tv-soffan som fick plocka fram näsdukarna, när det var ikonen Lasse Berghagens tur att hyllas i Vilket liv. Det blev en härlig mix av skratt, gråt och överraskningar.

Dottern Malin Berghagen var givetvis på plats, ihop med systern Maria. Nu berättar hon om känslorna under inspelningen.

Lasse Berghagens känslosamma uppträdande – tokhyllas i TV4Brand logo
Lasse Berghagens känslosamma uppträdande – tokhyllas i TV4

Så många tittade på Lasse Berghagens hyllning i Vilket liv

Avsnittet med Lasse Berghagen spelades in i våras, när hans hälsotillstånd var stabilt. När programmet sedan skulle sändas, hade familjen meddelat att Lasse legat nedsövd till följd av en operation, och att läget var oförutsägbart.

Man valde därmed att skjuta upp programmet, men i oktober lät man meddela att hyllningen skulle sändas trots allt.

Annons

– Han är fortfarande på IVA. Det går framåt, ett steg i taget, sa Malin Berghagen till Svensk Damtidning i samband med beskedet.

Familjen berättade mer i ett gemensamt uttalande:

– Trots att pappa fortfarande inte är utom fara så har vi i familjen sagt ja –till att sända programmet. Pappa ligger fortfarande på IVA men han har tv på rummet och vi känner att han kommer må bra av att se denna hyllning till honom, skrev de bland annat.

Hyllningen mottog oerhört, och blev förra veckans mest tittade program med nästan en miljon tittare.

Lasse Berghagen i Vilket liv
Det var många som ville se när Lasse hyllades.

Malin Berghagen om känslorna bakom kulisserna under Vilket liv

På sin blogg berättar Malin nu om känslorna efter att programmet sänts. Hon skriver att det var hon som tackade ja när Renée Nyberg först frågade om Lasse ville medverka i programmet, ett beslut hon inte ångrat en sekund.

Annons

– När jag stod där i kulissen innan jag skulle ut på scenen och hörde hur pappa under 3 timmar hyllades ( inspelningen kortas ner för tv) log jag inombords. ” Njut pappa…” tänkte jag, skriver hon på sin blogg och fortsätter:

– Då visste jag inte hur rätt jag skulle ha några månader senare. Att jag dagen efter programmet sänds skulle sitta tillsammans med min faster ( hans storasysters Elisabeth) vid hans säng och hålla hans hand och känna obegränsad tacksamhet till Renee att hon följde sin idé om att ha pappa som gäst. Vi alla i familjen kände, tänk vad fantastiskt det blev. Och vad rätt i tiden detta blev.

Foto: TV4

Annons