Chockbeskedet: Henrik Lundqvist ska operera hjärtat

Henrik Lundqvist

Henrik Lundqvist lider av ett hjärtfel. På Instagram berättar 38-åringen att han nu ska opereras.

Många var chockade när NHL-målvakten Henrik Lundqvist tidigare i december berättade att han har ett hjärtfel och därför måste pausa karriären.

Senare berättade Washington Capitals general manager, Brian MacLellan, att Lundqvist haft hjärtfelet under hela sina karriär men att det då varit "under kontroll".

Efter rutinkontroller gjordes en annan bedömning – Henrik rekommenderades ta en paus. Nu ska han opereras, det berättar 38-åringen själv på Instagram.

LÄS MER: Helena Segers okända liv – utan Zlatan

Henrik Lundqvist ska genomgå stort kirurgiskt ingrepp

"De senaste tre veckorna har mitt fokus skiftat från träning inför den kommande säsongen till min hälsa och vad jag kan och inte kan göra", skriver Henrik i sitt inlägg.

LÄS MER: Hustrun Thereses ilska mot Henrik Lundqvist: "Spenderar en hel del tid borta från familjen"

Henrik skriver även att han nu fått en tid för aortaklaffbyte genom öppen hjärtkirurgi, en operation som klassas som ett stort kirurgiskt ingrepp.

"Vi har alla våra berg att bestiga. Jag håller mig positiv och fokuserar på att återhämta mig", skriver 38-åringen.

"Krossar mitt hjärta"

Det var den 17 december som Henrik för första gången valde att berätta om sitt hjärtfel.

”Det krossar mitt hjärta (bokstavligen) att dela de här nyheterna: Jag kommer inte att ansluta till Capitals den kommande säsongen. Efter många veckor av tester och konversationer med specialister runtom i landet, har det nu fastslagits att jag har ett hjärtfel som kommer hindra mig från att gå ut på isen", skrev Henrik på Instagram då.

Det omtumlande beskedet kom plötsligt. Så sent som den 3 december berättade Lundqvist om hur bra han trivdes i sitt nya lag, Washington Capitals.

LÄS MER: Vidriga beskedet för Henrik Lundqvists fru

Foto: TT