Marie Göranzon rasar mot Jan Emanuels beteende i tv: "Ett otyg"

Marie Göranzon och Jan Emanuel Johansson

Marie Göranzon såg rött när hon såg vad Jan Emanuel Johansson gjorde i Efter tio.

Slå på ljud

Marie Göranzon är inte bara en av Sveriges allra mest erkända skådespelare inom både film och teater. Hon är också något av en åsiktsmaskin – varför Malou von Sivers har med henne i sitt inslag Perspektivpanelen i programmet Efter tio.

Marie Göranzon rasar mot Jan Emanuel Johansson

Marie Göranzon och Jan Emanuel Johansson

Marie Göranzon uppskattade inte hur Jan Emanuel satt.

Den här veckan hade Marie tittat närmre på hur en annan av Malous gäster suttit tidigare under programmet. Hon tyckte nämligen att den kontroversielle politikern Jan Emanuel Johansson ägnade sig åt så kallad "manspreading" där han satt i den vita fåtöljen.

– Jag tittade på hur han satt. Det var nog den vidaste bensträckningen jag sett, säger Marie i programmet.

– Det är ett otyg som en del män har för sig. Jag kunde inte höra ett ord av vad han sa. Jag vet inte vad han menar, vad han signalerar.

Marie berättade en anekdot från sitt eget liv. Hon och maken Jan Malmsjö var ute och åkte tåg när Marie hamnade bredvid en "manspreader".

– Då lutade sig Janne fram och sköt in hans ben bara. Han satt på hela min sittplats. Han sitter där och bjuder ut sig. Vad vill de säga? ”Titta vad jag har brudar?”.

– Så där kan man inte göra på teatern. För då går man in en roll. Då signalerar man att man är en väldigt speciell person. Om man ser det, då ingår det i uppbyggnaden av rollen.

"Det kan vara provocerande"

Kulturjournalisten Åsa Beckman ingick också i panelen. Hon menade att de vida benen är ett sätt för män att demonstrera sin makt, antingen medvetet eller omedvetet.

– Det som kan vara provocerande är att det ligger århundraden av självklart platstagande bakom det där. Sportjournalister är nog den yrkesgrupp som bresar med benen mest, det kan man se om man kollar på sportsändningar på tv, säger Åsa.

LÄS MER: Lars Lerin berättar – julen han var nära att förlora allt

LÄS MER: Babben Larssons liv med nya kärleken: "Största lyckokänslan"

LÄS MER: Julvärdarnas okända tragedier: "Slutade fira jul"

LÄS MER: Kungliga älskarinnorna träder fram – avslöjar allt