Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Orden om Christer Sjögrens otrohetsskandal med Lotta Engberg – krisen i äktenskapet

13 apr, 2022, 20:00 
AvIndra Nordemar
Lotta Engbergs och Christer Sjögren otrohetsaffär kommer upp till ytan igen.
Annons
TV: Christer Sjögren om äktenskapskrisen med hustrun BirgittaBrand logo
TV: Christer Sjögren om äktenskapskrisen med hustrun Birgitta

Christer Sjögren och Lotta Engberg är båda folkkära artister som under sina gedigna karriär arbetat tillsammans vid upprepade tillfällen. Och det var på den vägen de fann varandra.

Både Christer och Lotta var gifta men kunde inte förneka kemin mellan dem. En otrohetsaffär tog vid som senare kom att skapa rubriker en lång tid framöver.

Men åren har gått och skandalen har begravts, fram tills nu.

Christer Sjögren om krisen i äktenskapet med Birgitta

Christer Sjögren träffade sin hustru Birgitta för över 50 år sedan, och de är gifta än i dag. Men det var under en period som Birgitta började tvivla på sin make.

– I början på "Vikingatiden” som jag brukar säga så fick hon för sig att ”nu sticker han snart”, berättar han i talkshowen Carina Bergfeldt och forsätter:

Annons

– Då hade vi faktiskt en liten kris, för då blev jag skyldig henne för en massa saker som jag inte hade gjort.

Sedan kom affären med Lotta Engberg.

"Tror du inte jag förstår att du har en annan? Det är Lotta, va? Lotta, jävla fyra bugg Engberg!", ska frun ha sagt, enligt Christers bok "Får jag lov att berätta – Kramgoa minnen från Christers garage".

Otroheten mellan Christer Sjögren och Lotta Engberg

Och på hemsidan om Christers liv går det nu att läsa om otrohetsskandalen:

"I slutet av 80-talet sjöng de flera duetter tillsammans, och de fattade tycke för varandra direkt. Kemin gick inte att undgå och Christer Sjögren och Lotta Engberg - som båda var gifta vid tillfället - inledde i början av 90-talet en hemlig relation. Något som kastade bådas kärleksliv upp-och-ner.

Lotta Engberg som var gift med Anders Engberg skiljde sig och Christer Sjögren separerade med sin fru Birgitta. Romansen var dock kort och efter ett knappt år isär flyttade Christer och Birgitta Sjögren ihop igen."

Annons

Nu har det gått närmare 30 år och alla inblandade har strukit ett streck över det som skedde, och i dag är de alla goda vänner.

Christer är lyckligt gift med Birgitta, och Lotta har ju som bekant funnit kärleken på nytt i ingen mindre än Mikael "Soldoktorn" Sandström.

Foto: TT

Annons