Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernilla Wahlgrens chockbesked: Får avslag på husbygget – stoppas helt

24 nov, 2022, 17:00 

Pernilla har nåtts av ett riktigt dystert besked.

Annons
Pernillas skamfyllda hemlighet – berättar för ChristianBrand logo
Pernillas skamfyllda hemlighet – berättar för Christian

Allt är inte guld och gröna skogar för mångsysslaren Pernilla Wahlgren. I alla fall inte när det kommer till att bygga en lyxvilla ute på Lidingö. Turerna har varit många, och när det nästintill är redo för inflytt har hon drabbats av ett stort bakslag.

Kommunen stoppar hennes husbyggarplaner – något som får följarna att oroa sig om Pernillas säkerhet.

Pernilla Wahlgrens problem med nya huset

Ett oförutsett problem som Pernilla bitter fått bita i när det kommer till lyxvillan är det faktum att det är byggt högt uppe på ett berg. Visst får hon en hisnande utsikt genom sina meterlånga fönster – men vägen dit har bokstavligt talat varit brant.

Temporärt fällde byggarna upp en plåttrappa upp till huset, som de snabbt insåg inte skulle hålla måttet. Det är många trappsteg, och det blev nästintill ett skrämmande stup rakt utför om man skulle ta trapporna ned.

Pernilla Wahlgrens hus på Lidingö innan det var helt klart
Nu har bygget kommit betydligt längre än denna bild från i mars, men visst syns det att huset är byggt på ett berg.

Idag finns det också regler gällande handikappanpassning att ha i åtanke när det kommer till nybyggen, så det var flera saker som tyngde Pernilla under byggnationen. Bland annat behöver hon installera en hiss, för att kunna garantera tillgängligheten.

Annons

Fick nej på byggplanerna – nu är följarna oroliga

Många har med spänning följt hur trappan egentligen ska ta form. Många har tipsat Pernilla om att bygga en längre väg, som gör att backen blir mindre brant, men tar lite mer plats.

En lösning även hon tyckte kändes bra, och kämpade hårt för. Men på sin Instagram berättar hon att hon fått avslag av kommunen att bygga en så kallad serpentinväg. På en sådan hade man kunnat ta bilen upp till huset, och det hade underlättat om man kom med tungt last.

Men det blev ett skarpt nej – och det blir en permanent trappa upp till huset. I sin podd avslöjar hon visserligen att den har inbyggd värmeslinga, så den slipper skottas på vinterhalvåret.

Följarna verkar däremot inte nöjda med lösningen. De höjer ett varningens finger till Pernilla, och flera är till och med riktigt oroliga.

Det handlar om hur en ambulans ska ta sig upp till huset, om olyckan är framme.

"Men om ambulans behöver komma. Hur är framkomligheten då? Jävla dumt att en väg upp inte går igenom" Skriver en arg följare.

"Supertråkigt att de har gjort avslag på en bilväg. Men kan man inte hävda på säkerheten. .. om det skulle börja brinna? Tillgången till brandbilar. Om ni skulle behöva en ambulans? En hiss kan krångla vid de akuta problemen." Konstaterar en annan.

Foto: TT

Annons