Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Petra Mede försvann – första orden efter tystnaden väcker frågor

30 dec, 2023, 16:00 
Petra Mede försvann från rampljuset. Nu bryter hon tystnaden.
Annons

Petra Mede är en av våra mest älskade programledare, och hon gjorde internationell succé när hon ledde Eurovision song contest både 2013, och 2016.

Men i år lämnade hon rampljuset efter att ha tvingats hoppa av programledarjobbet för Let's Dance. Nu bryter hon tystnaden.

5 saker du inte visste om Petra Mede!Brand logo
5 saker du inte visste om Petra Mede!

Därför har Petra Mede försvunnit från rampljuset

I våras lät man meddela att Petra Mede lämnar Let's Dance, och ersätts av Kristin Kaspersen. Beskedet kom efter att hon tvingats ställa in flera uppsättningar av den egna föreställningen 50/50, på grund av ryggsmärtor.

– Jag är så oerhört ledsen över att inte kunna programleda ”Let's dance” i år men hälsan tillåter det inte just nu, sa hon då.

– Hon ska fokusera på sin hälsa nu och det är det viktigaste av allt, sa ersättaren Kaspersen själv till Aftonbladet om Mede när nyheten briserade.

Ryggsmärtorna är något hon tampats med i många år. Det hela började när hon som ung balettdansös mitt i ett danssteg skadade sig.

Annons

– Jag tappade känseln i ena benet under en repetition. Det var någon typ av diskbråck tillsammans med överrörlighet i kotorna, berättade Petra Mede i Renées brygga.

Sedan dess har värken funnits kvar.

– Det finns alltid de som har det värre, men mitt liv kändes omöjligt att leva i vissa stunder, det gjorde det absolut, sa Petra Mede när hon gästade SVT:s Min sanning.

Petra Mede bryter tystnaden efter långa frånvaron

Sedan avhoppet i våras har det varit tyst från Petra Mede. Vi har inte sett henne i rutan, och på hennes egna sociala medier har det i princip ekat tomt.

Men nu bryter hon tystnaden – med ett besked som både får fansen att jubla, och ställa frågor.

Petra berättar nämligen att hon är en av deltagarna i säsong två av Prime Videos humorsatsning "Lol: Skrattar bäst som skrattar sist", som hade premiär den 29 december. Programmet leds av Eva Röse, och förutom Petra medverkar också namn som Henrik Dorsin, David Batra och Pia Johansson.

"Nu är det dags!" Skriver Petra på Instagram.

"Du var så saknad i tv rutan " Kommenterar en av många följare.

Men det är en kommentar som återkommer gång på gång. Det är hennes internationella fans som vädjar – och frågar, om hon kommer leda Eurovision song contest i Malmö nästa år.

"VI BEHÖVER PETRA TILLBAKA I EUROVISION" utbrister en användare.

Foto: TT

Annons