Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Petra Medes hårda ord mot Sanna Lundell i tv: "Urdålig"

14 apr, 2022, 10:00 
Jacob Johannesson
Petra Mede och Sanna Lundell.

Petra Mede gick hårt mot Sanna Lundell under premiäravsnittet av TV4-programmet.

Annons
5 saker du inte visste om Petra Mede!Brand logo
5 saker du inte visste om Petra Mede!

Petre Mede är en Sveriges mest populära programledare. Just nu leder Mede TV4:s succéprogram "Let's dance", men programledaren har tidigare jobbat med Eurovision Song Contest och Guldbaggegalan. 52-åringen har även en bakgrund som skådespelare efter att ha haft roller i "Bonusfamiljen" och "Familjen Rydberg".

Men Mede har inte bara sitt yrke att tänka på nu för tiden. Under Nyhetsmorgon i början av året avslöjade programledaren att hon väntar barn.

– Jag är så otroligt glad och lycklig och känner mig väldigt, väldigt privilegierad. Man tar en dag i taget. Inget är självklart, en graviditet är aldrig självklar. Jag längtar till vi är i mål, sa Mede i direktsändning.

Men trots gravidbeskedet fortsätter Mede att jobba hårt. Tv-profilen är programledare för det nya frågesportsprogrammet "Hjulet" som hade premiär under veckan.

Petra Medes hårda ord mot Sanna Lundell

– Vilken fröjd att vara navet i ”Hjulet” och ändå inte behöva svara på en enda kunskapsfråga. Ett perfekt upplägg för mig. Jag älskar att det är humor och blodigt allvar på en och samma gång. Kändisarna riskerar bara sina karriärer och sitt anseende, medan de tvälande riskerar att gå hem tomhänta eller med en halv miljon på fickan, säger Petra Mede i ett pressmeddelande.

Annons

En av kändisarna i programmet är journalisten Sanna Lundell vars expertområde är psykologi. Färdigheterna i det ämnet hade hon ingen nytta av när hon tillsammans med den tävlande fick frågan om vad det officiella namnet på kock-VM är.

Lundell chansade på "Chevan d’Or", vilket tyvärr var fel. Då fick journalisten ta emot hårda ord av programledaren Petra Mede.

– Nej, det var fel svar, ingen av er kunde det. Ni var lika urdåliga båda två, sa Mede med en skämtsamt ton.

Tv-kocken Markus Aujalay, som också är en del av programmet, fick då chansen att svara och gjorde inget misstag. Han svarade Bocuse d’Or som var helt rätt.

Annons