Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Programledarens skam över lyxhuset – prislappen får honom att bli generad!

22 jul, 2022, 10:00 
AvSimon Holm Stålhand

Fredrik Wikingsson gillade inte att prata om sitt lyxhus.

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

När Journalisterna och programledarna Fredrik Wikingsson, 48, och Filip Hammar, 47, inte styr program, regisserar filmer eller skojar runt så har de även en av Sveriges största podcaster. ”Filip och Fredriks podcast” har varit aktiv sedan 2010 och varje torsdag bjuder medieprofilerna sina trogna lyssnare på ett nytt avsnitt.

I de två senaste bjuder Hammar och Wikingsson på sig själva lite extra när de svarar på frågor som lyssnarna skickat in. Förra torsdagen var det Fredrik som ställde frågor till Filip, och denna vecka tvärtom.

Det var då som en fråga fick Fredrik Wikingsson att rodna.

Galna prislappen på franska lyxhuset

Duon brukar sällan vara särskilt öppna med sina respektive ekonomier men nu öppnade Fredrik Wikingsson upp sig – bland annat om hur mycket hans hus i Frankrike kostade att köpa.

– Det kostade 890 000 euro, det är tungt belånat, säger Fredrik Wikingsson

Det motsvarar cirka 9 miljoner kronor och Fredrik är tydlig med att han tycker att det är genant att prata om.

Annons

– Det är klart att det är, jag blir aldrig bekväm med det där, säger Fredrik Wikingsson i podcasten.

Anledningen till att han tycker att det är skämmigt att prata om är att Wikingsson menar på att det handlar om ett klasskomplex.

– Det finns vissa saker som jag känner skam inför men som jag kanske inte borde känna så för – men jag känner skam för att jag har det här huset på något sätt. Ofta när jag är här, så säger jag inte att jag är här när vi poddar, för jag skäms, säger Fredrik Wikingsson och forsätter:

– Jag tycker att ”vem är jag som har ett hus här”? Det är sjukt, men jag kan inte riktigt stå för det. Man vill ju vara transparent men det här just känns genant på något sätt.

Annons