Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så mycket tjänar Karl Fredrik efter framgångarna i rutan – svindlande beloppet!

07 dec, 2021, 10:30 
AvIndra Nordemar

Karl Fredrik Gustafsson har byggt upp ett trädgårdsimperium med fästmannen Petter Kjellén. Men allt är inte som det verkar. Nu avslöjas de svindlande beloppen!

Annons
Allt om Karl Fredrik Gustafsson!Brand logo
Allt om Karl Fredrik Gustafsson!

Karl Fredrik Gustafsson har tack vare sina floristkunskaper blivit känd för hela svenska folket under de senaste åren. Tittarna har bland annat fått se honom i Nyhetsmorgon och Familjen Mandelmanns.

Men hans stora genomslag var efter det egna programmet Karl Fredrik på Österlen, där tittarna får ta del av hans och fästmannens liv på 1600-talsgården i lilla Eklaholm.

Karl Fredrik Gustaffsons och Petter Kjelléns trädgårdsimperium

Karl Fredrik och Petter Kjellén köpte gården 2015, och sedan dess har boningshuset på 300 kvadratmeter och elva rum totalrenoverats från topp till tå.

– Vi har lagt om taken, dragit in nytt vatten, byggt två nya badrum och satt in gamla kakelugnar. Under drygt fyra år har vi lagt ned mycket jobb, fått i gång butiken och redan spelat in en tv-serie. Tack vare att jag sålde morfars gård kan vi förverkliga det här, har han sagt till Leva&Bo.

Och med de stora framgångarna både i rutan och inom trädgårdsverksamheter ser det vid en första anblick ut som att floristprofilen drar in storsummor, men riktigt så är inte fallet.

Annons

Karl Fredrik omsätter miljoner – får hjälp av sambon

2019 omsatte hans bolag Eklaholm AB närmare åtta miljoner kronor. Men samtidigt redovisades ett finansnetto på endast 20 000 kronor. Förklaringen är att inköp av råvaror och andra kostnader uppgick till svindlande 7,2 miljoner.

"Eftersom jag har återinvesterat alla pengar i verksamheten har jag inte kunnat ta ut någon lön. Men tack och lov har jag under den här tiden haft min sambo som haft en stadig inkomst”, skriver Karl Fredrik i ett mejl till Expressen.

Året innan drog han in 12 000 kronor utöver bolaget, en tusenlapp i månaden, och det kan han inte ha kommit särkilt långt på. Så det är tur att Karl Fredrik hade haft sin Petter att luta sig mot när utgifterna varit skyhöga!

Men trots att det tidigare varit tufft ekonomiskt ser han ljust på framtiden.

”Jag är väldigt glad att kunna driva verksamheten med öppet året runt för en levande landsbygd. Jag är dessutom stolt över att kunna erbjuda flera personer heltidsanställning. Min passion för växter, inredning, trädgård och att hjälpa kunder är jag helt säker kommer bära frukt inom en snar framtid”.

Foto: TT

Annons