Sanningen bakom Zlatan Ibrahimovics fasad med Helena Seger – han är orolig

Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic sätter upp en självsäker fasad – men enligt uppgift är han orolig bakom den perfekta ytan.

Slå på ljud

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger såg fram emot en magisk sommar. Zlatan hade precis gjort comeback i det svenska landslaget och meddelat förbundskapten Janne Andersson att han ville spela EM. Helena hade säkert planerat att se matchen på plats, troligen i sällskap av sönerna Maximilian och Vincent.

Men så kom den ödesdigra smällen. I Milans match mot Juventus landade Zlatan illa efter en närkamp och fick avbryta toppmötet.

Sanningen bakom Zlatan Ibrahimovics fasad med Helena Seger

Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic

Både Helena och Zlatan är nog ganska oroliga för framtiden.

Det konstaterades snabbt att läget var illa med Zlatans ena knä. Så pass illa att drömmen om EM dog där och då, och 39-åringen fick höra av sig till Janne Andersson med ett väldigt tråkigt besked.

De första rapporterna pekade på att Zlatan skulle vara borta från spel i sex veckor. Stjärnan själv verkade självsäker och la upp peppiga budskap på sin Instagram.

"Det är inte över förrän jag säger att det är över", skrev Zlatan.

Men bakom den självsäkra fasaden är det inte alls lika muntert. Enligt italienska La Gazzetta dello Sport är Zlatan i själva verket riktigt orolig för sin framtid. De där sex veckorna kan förlängas – och frågan är om Zlatan kan återhämta sig den här gången.

Så här säger Jennifer Wegerup, SVT:s korrespondent i Italien, om läget.

– Både hos Milan-fansen och i klubben följer man spänt Zlatans rehabilitering. Enligt vissa av mina kontakter i Milano finns en oro för hur det går, det cirkulerar uppgifter om att det kan ta längre tid än man trott först. Vi lär veta mer snart, om det är så, säger Jennifer till SVT.

SVT rapporterar att det i värsta fall kan bli tal om en operation för Zlatan. Och då kommer sex veckor inte att räcka till för att han ska bli spelklar.

En tuff tid för Zlatan – som såklart kan räkna med livspartnern Helenas ständiga stöd.

LÄS MER: Så gick det sen för skådespelarna i "Fanny och Alexander"

LÄS MER: Folkkära julvärdarna som försvann ur rutan – det gör de idag

LÄS MER: Lars Lerin berättar – julen han var nära att förlora allt

LÄS MER: Babben Larssons liv med nya kärleken: "Största lyckokänslan"