Sanningen om juryns bedömningar i Let's Dance – det tittarna inte får se

Sanningen om juryns bedömningar i Let's Dance – det tittarna inte får se

Hur kan Let's Dance-juryn vara så snabba med att bedöma profilerna på dansgolvet? Nu avslöjar Dermot Clemenger sanningen.

Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!
0:44

Efter reklamen: Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!

(0:44)

Slå på ljud

Let's Dance är i full gång med en 17:e säsong. Genom åren har det kommit att bli ett favoritprogram bland drygt en och en halv miljon svenskar som varje vecka bänkar sig i tv-sofforna för att rösta vidare sin favorit.

Men det är ju inte bara folket som bedömer de folkkära profilerna på dansgolvet. Vi har även den eminenta juryn som granskar deras steg till punkt och pricka. Men hur går det egentligen till?

Nu avslöjar Dermot Clemenger sanningen bakom juryns blixtsnabba bedömningar.

Juryns betydelse i Let's Dance

Hittills har tre par fått lämna tävlingen, först ut var Mia Parnevik, följt av Henrik Fexeus och senast Cecilia von der Esch.

I slutändan är det tittarna som avgör vem som röstas ut, men innan dess är det juryn som ger sin dom direkt efter respektive par utfört sin dans. Och deras poängsättning har ofta en stor betydelse för hur utgången sedan blir.

Det tittarna inte vet om Let's Dance-juryns bedömningar

Konceptet finns i flera länder världen över, men nu avslöjar juryn vad som gör den svenska versionen unik. De får nämligen inte se koreografierna i förväg, utan precis som tittarna har de endast den en och en halv minut som paren är på dansgolvet att gå på.

– Jag vet ju, att om det är jag som börjar här, vet jag att Ann kommer plocka upp något annat och Tony något annat. Eller tvärtom. Vi känner varandra så väl, säger Dermot Clemenger till Nöjeslivet och fortsätter:

– Det är också det jag tror gör oss unika jämfört med andra länder. I många andra länder tittar de på genrep och har en roll och karaktär som de ska ha och fylla. Det har vi aldrig fått, en roll eller direktiv. ”Du ska vara den, och du den”. Vi är som vi är, och bedömer det vi ser.

Foto: TT

LÄS MER: Niklas och Jenny Strömstedts vädjan till Victoria och Daniel – har lyssnat

LÄS MER: Carolina Gynnings miljonregn efter panikdraget: "Gjorde ett drastiskt val"

LÄS MER: Jessica Anderssons akuta situation – berättar nu själv om skrämmande händelsen