Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen om konflikten mellan Maja Nilsson Lindelöf och Sanna Guidetti – därför är de ovänner

07 apr, 2021, 15:00 

Maja Nilsson Lindelöf och Sanna Guidetti har blivit föremål för många spekulationer och mycken skvaller.

Annons
Allt om Carola Häggkvist!Brand logo
Allt om Carola Häggkvist!

Maja Nilsson Lindelöf och Sanna Guidetti var länge oskiljaktiga. De var bästisar, poddkollegor, eviga bollplank åt varandra. Sinnebilden för kvinnlig vänskap.

De hade podcasten Livet på läktaren, där de bjöd på unika inblickar i hur det är att vara partner till en professionell fotbollsspelare. Maja är gift med Victor Nilsson Lindelöf, försvarsbjässe i Manchester United, Sanna med John Guidetti, anfallare i tyska Hannover.

Splittringen mellan Maja Nilsson Lindelöf och Sanna Guidetti – bråk och ovänner

Maja Nilsson Lindelöf och Sanna Guidetti
Maja Nilsson Lindelöf och Sanna Guidetti framstår inte som lika tajta längre.

Men så hände något. Efter 77 avsnitt lades podcasten plötsligt ner. Det sista avsnittet, nummer 78, dröjde flera veckor och var endast åtta minuter gammalt.

– Vi är bästa vänner, men nu när vi ringer varandra känns vi som kollegor, sa Maja i podcasten.

Annons

– Vi har båda så mycket annat.

Sanna fyllde i:

– Vi gick till att bara vara arbetskollegor. Och vi började podden med att säga att den inte skulle få påverka vår relation och det har den ju gjort.

Så började splittringen

Senare samma år började spekulationerna. Maja och Sanna hade plötsligt slutat gilla varandras bilder på Instagram. Och där de tidigare nämnde varandra flitigt, var det plötsligt som om den ena slutat finnas för den andra.

Detta trots att Maja så sent som i juli skrivit följande om Sanna och hennes nyblivna make John.

"Precis efter att jag tog semester så gifte sig ju världens bästa par. Älskade Sanna och John. Åh vilken helg. Och den kärleken jag har för dessa människor. Åh. Så stort att få vara med på deras dag, och att få ha en sån viktig roll", skrev Maja.

Men vad är det då som har hänt? Komikern och radiopersonligheten Clara Kristiansen, bland annat känd från Sveriges Radio-programmet Tankesmedjan, har haft järnkoll på ryktesspridningen.

Annons

– Frågan om varför Sanna och Maja inte längre är vänner är en av de största utredningarna i svensk historia, men till skillnad från Palmemordet har det inte blivit uppklarat. På Twitter skriker folk efter svar och mysteriet är en av de få frågor som någonsin lockat kvinnor till Flashback forum. Det spekuleras vilt och teorier om stulna sponsorsamarbeten blandas med teorier om att någon av dem blivit personlighetsförändrad efter att hon fått barn, säger Clara.

För Clara är det uppenbart varför mysteriet Maja & Sanna fascinerar så många.

– Tyvärr tror jag att engagemanget grundar sig i rädsla. Att folks desperationen efter en dramatisk lösning, som ett stort svek eller en lång utdragen bitterhet, bara är ett sätt att undvika en mycket sorgligare, och mer sannolik, förklaring. Människor glider isär av dumma anledningar, vänner slutar vara vänner på grund av fåniga bagateller. Sanna och Majas vänskap och splittring blir en påminnelse om att inget är för evigt och att du helt plötsligt, i en oförsiktig stund, kan förlora någon som står dig nära.

Men i julas kom med vändpunkt. Då lajkade Sanna ett av Majas inlägg, ett där hon meddelade att hon samlat in över två miljoner kronor åt Musikhjälpen.

– Det var en hoppfull vändpunkt för många av oss, säger Clara.

Annons