Sofia Wistam i sorg efter hemska beskedet om sonen: "Han bara skrek och grät"

Sofia Wistams son fick föras akut till sjukhus efter plötsligt insjuknande. "Mina tårar bara sprutade", säger hon.

Slå på ljud

Bästa vännerna Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam driver den populära podcasten Wahlgren & Wistam ihop, där delar de med sig av livets med- och motgångar.

Nyligen berättade Pernilla att hennes yngste son Theo tvingats opereras akut efter att hans blindtarm spruckit, och nu har Sofia varit med om precis samma sak.

Sofia Wistams traumatiska upplevelse med sonen Lennox

I det senaste avsnittet av podden berättar Sofia att hennes son Lennox plötsligt fick riktigt ont i magen, och händelsen ska ha varit riktigt traumatisk.

– Det här började i går, på morgonen kommer Lennox upp och säger att han vaknade klockan fem och har jätteont i magen, så pekar han precis på höger sida. Där blindtarmen ska sitta då. Jag bara jaha... Men rätt snabbt så ringde jag sjukvårdsupplysningen och de sa att det var bäst att åka in, säger hon och fortsätter:

– Då började han kräkas, men ingen feber. Då började jag tänka, kan det vara maginfluensan? Men han hade så ont. Som att han kräktes för att det gjorde så ont, då åkte vi in.

Sofia Wistams son akut till sjukhus: "Han sa att han sprängs"

Väl inne på sjukhuset konstaterade läkarna att det rörde sig om en blindtarmsinflammation. Men då Lennox är strax över femton behövde de åka vidare till St Görans sjukhus.

– Det som var så frustrerande var att de la in honom för operation för att det var nog blindtarmen, men så pang i går vid tio på kvällen kanske så hände någonting. Då gick det från en skala 5-6 i smärta till 10 i smärta, han bara skrek och grät. Mina tårar bara sprutade, jag kan inte ens prata om det nu fast jag vet att det är ofarligt, säger Sofia och fortsätter:

– Han bara skrek, och han sa att han sprängs. Då var det ju så att den brustit, den brast precis då. Sedan åkte han in på operation och läkaren ringde och sa det, ja den brast och det var i hela buken. Det är svårt att få bort detta, men det kommer gå bra såklart. Han måste ligga inne några dagar nu för att se så det inte är var kvar i buken.

Förhoppningsvis går allt som det ska för stackars Lennox, men Sofia tillägger även att hon vet att han är i goda händer och hur tacksam hon är över de "fantastiska människorna i vården".

Foto: Kanal 5 / Discovery plus

LÄS MER: Pernilla Wahlgren i sorg – sonen tillbaka på sjukhus

LÄS MER: Peter Jöback lämnar plötsligt Så mycket bättre – efter tårarna

LÄS MER: Kungafamiljen i sorg – dog precis innan barnbarnens dop