Peter Jöback lämnar plötsligt Så mycket bättre – efter tårarna

Peter Jöback i Så mycket bättre

Peter Jöback försvinner från Så mycket bättre. TV4 förklarar nu varför.
Slå på ljud

Så mycket bättre är lägerelds-TV när den är som allra bäst. I årets säsong har totalt 13 artister på på pensionat Grå Gåsen för att mötas i sin delade kärlek till musiken.

Därför lämnar Peter Jöback Så mycket bättre

Peter Jöback

Varför försvann du, Peter?

En av de mest uppmärksammade deltagarna den här säsongen har tveklöst varit Peter Jöback. Han fick frågan redan 2010, men tvingades då tacka nej.

– Jag ska verkligen inte sticka under stol med att det här har varit någonting som jag verkligen velat göra. Jag har alltid tyckt att det är så himla kul att möta andra artister och konstnärer från andra genrer som man inte själv gör, säger Peter i en intervju med Expressen.

För Peter har det varit en känslosam upplevelse. Han grät en skvätt när Cherrie gjorde en inlevelsefull tolkning av Stockholm Inatt.

– Det är ju speciellt. Det är väldigt modigt av alla att vara med i ett sådant här program för man delar med sig av historier och man delar med sig av sin resa. Jag var väldigt glad för att folk var väldigt generösa, både mot varandra och med sina egna tankar och känslor, säger Peter.

Men Peter var inte med hela vägen under inspelningen. Han och bröderna Viktor och Gustaf Norén lämnade Gotland efter några dagar.

TV4:s förklaring till tidiga sortin

Det är en del av upplägget, förklarar TV4.

– Det är helt enkelt så programserien är uppbyggd numera. Större delen av artisterna kommer och går under vår inspelningsperiod, säger Martin Nygren, exekutiv producent för Så mycket bättre, till Hänt.

– Det är ett pussel som måste läggas men vår erfarenhet säger att det har tagits emot mycket positivt bland artisterna.

LÄS MER: Lasse Berghagens avslöjande om Lill-Babs ändrade allt för Malin

LÄS MER: Storbråket efter miljonuppgörelsen om Ica-Stig: "Utpressning"

LÄS MER: Kamala Harris väg till världens mäktigaste kvinna – mörka bakgrunden

LÄS MER: Östermalmsladyn Tone Oppenstams liv efter fängelset: "Aldrig säker"