Soraya Lavasani sjuk – tvingas bort från Nyhetsmorgon

Soraya Lavasani är sjuk och har därför blivit ersatt i Nyhetsmorgon.
Slå på ljud

Soraya Lavasani är en kär bekantskap för väldigt många tittare runtom i Sverige. Alltid lika glad och härlig. Alltid lika solig, när Nyhetsmorgon drar igång.

Men på sista tiden har vi tvingats klara oss utan Soraya. Hon kämpar nämligen med en envis sjukdom, som vägrar släppa taget.

Soraya Lavasani sjuk – har försvunnit från Nyhetsmorgon

För en vecka sedan var Soraya tvungen att utebli från sändningarna med parhästen Martin Järborg. Istället fick Jenny Alversjö hoppa in som ersättare.

På Instagram förklarade Soraya sedan varför hon blivit ersatt.

"Och så slog den till - den klassiska dunderförkylningen. Båda jag och barnen har varit rätt så däckade i flera dagar.. ja åtminstone jag, barn har ju en outgrundlig förmåga att leva rövare trots feber och hosta. SÅ trist att inte kunna sända Nyhetsmorgon men tack och lov för fina kollegor som ställer upp - tack Jenny Alversjö", skrev Soraya.

Vi väntade oss alla en snabb comeback från Soraya, men senare samma vecka kom en uppdatering.

"TACK för alla krya-hälsningar. Tror minsann de funkade för nu känner jag mig frisk men låter dessvärre fortfarande otroligt täppt så det är förstås inte läge att gå till jobbet.Så trist. Men på plussidan får jag mer tid med mina små", skrev Soraya.

"Vi får se när vi ses i rutan"

Och nu i söndags fick vi det bekräftat att det rör sig om en ovanligt seg förkylning. Soraya är fortfarande inte frisk nog för att dyka upp i tv-rutan – trots att hon uppenbarligen är väldigt sugen på en återkomst i Nyhetsmorgon-studion.

"Hoppas ni har en härlig söndag! Själv beger jag mig ut på en promenad i det härliga höstvädret och hoppas på att frisk luft gör susen för en igentäppt näsa. Så får vi se när vi ses i rutan nästa gång!", skriver Soraya.

LÄS MER: Så gick det sen för skådespelarna i "Fanny och Alexander"

LÄS MER: Folkkära julvärdarna som försvann ur rutan – det gör de idag

LÄS MER: Lars Lerin berättar – julen han var nära att förlora allt

LÄS MER: Babben Larssons liv med nya kärleken: "Största lyckokänslan"