Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stort beslut för Masked Singer – tävlingen blir internationell

04 maj, 2022, 16:00 
AvIndra Nordemar

Masked Singer kan få en spännande fortsättning. Nu planeras en version där kändisar runtom i världen möts i en och samma tävling.

Annons
Det här är Masked SingerBrand logo
Det här är Masked Singer

Den andra upplagan av svenska Masked Singer rullar på för fullt. Hittills har sex av kändisarna som medverkat 2022 fått lämna, men det är ännu ett bra tag kvar innan vinnaren koras.

Precis som förra året är det svenska kändisar som tävlar mot varandra på scen i extraordinära dräkter, och panelen består även i år av Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw, Felix Herngren och Nour el Refai, samt programledaren David Hellenius.

Men hur blir det om programmet återvänder nästa år? Jo, det kan nämligen ske en drastisk förändring – gissningsleken kan komma att bli global.

Producenten om nya Masked Singer – internationell version

Masked Singer hade premiär i Sydkorea 2015, därefter lanserades konceptet i USA där programmet haft enorma framgångar, vilket lett till storsuccé världen över.

Annons

När producenten Craig Plestis, som äger rättigheterna tillsammans med MBC America, insåg att Masked Singer skulle bli ett globalt fenomen började han fila på ett nytt projekt – One world, one masked singer – titeln på en internationell version.

– Det finns nu i mer än 56 länder och jag ser fram emot att samla delegater från var och en av dem i helt nya kostymer till en episk tävlingsserie som sänds över hela planeten, säger han till Variety.

Masked Singers världssuccé – prisat i flera länder

Masked Singer har vunnit priser för bästa underhållningsprogram i länder som Belgien, Nederländerna, Tyskland, Spanien – och Sverige.

Fjolårets säsong fick skyhöga tittarsiffror. Närmare två miljoner svenskar satt bänkade i tv-sofforna under det första avsnittet, och på Kristallengalan blev det utsett till årets underhållningsprogram.

– Tittarmässigt är det här den bästa premiären vi har haft på TV4 någonsin. Ingenting av det vi har gjort i modern tid, från Let's dance till Solsidan, har kommit upp i samma premiärsiffror, har Fredrik Arefalk, kanaldirektör på TV4, tidigare sagt till DN.

Även denna säsong engagerar miljontals svenskar – men frågan är hur en internationell version skulle se ut rent praktiskt? Projektet befinner sig just nu i planeringsstadiet, så det återstår helt enkelt att se!

Foto: TT

Annons