Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tareq Taylor indragen i rättegång – utsattes för dödshot: ”Sitter på rättspsyk”

03 jun, 2024, 06:30 
Vendela Lönnqvist
TT
Tareq Taylor öppnar upp om skilsmässan, nya kärleken och dödshoten.
Annons

Livet har på bara några år förändrats drastiskt för Tareq Taylor, 54.

Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dotternBrand logo
Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dottern

Tareq Taylors karriär och kärleksliv

Efter hans uppdrag som julvärd och hans medverkan i program som ”Trädgårdstider”, ”Kockarnas kamp” och ”Tareq Taylors matresa” har han kommit att tillhöra kategorin folkkär.

Karriären är dock inte det enda som skapat uppmärksamhet kring tv-kocken. Det blev mycket ståhej omkring hans personliga liv när det nystades i en skilsmässa från numera ex-frun Kristina hösten 2021.

Då hade de varit gifta i 25 år.

Men singellivet skulle inte dröja länge. Samma år träffade Tareq kärleken på nytt, i ingen mindre än Sofia "PT-Fia" Ståhl, 36.

Tareq Taylor drog sig undan rampljuset

Från att ha kommit att bli en av Sveriges mest kända profiler, till att försvinna helt från rampljuset – enligt Tareq själv var det ett medvetet beslut.

Annons

– Ja, mycket medvetet. Förra året drog jag mig undan för jag kände att det hade blivit väldigt mycket. Jag tröttnade på mig själv. Det var inga tv-produktioner förra året, jag höll mig borta från premiärer och annat. Jag behövde tid att försöka samla ihop livet så jag drog mig undan, säger han i en intervju med Aftonbladet.

Tareq Taylor utsattes för dödshot

En skilsmässa, flytt från Malmö till Stockholm, husköp med Sofia ute i Nacka och arbete med diverse företag i både pandemi och inflation i samband med alla tv-uppdrag och pressbevakning blev tillslut för mycket för Tareq.

Droppen kom när han började utsättas för dödshot.

– Det har varit en hel del de senaste ett och ett halvt åren. Det är människor som har varit efter mig och uttalat kraftiga dödshot mot mig vilket gjort att jag suttit i rättegång nyligen. Nu sitter den här personen på rättspsyk.

"Allt jag gör får konsekvenser"

Det ska ha handlat om att personen i fråga vandaliserat hans restaurang och hemmet i Malmö. Till slut ringde han polisen efter vad han kallar för "vansinne".

– Jag vill inte behöva gömma mig någonstans, jag vill kunna röra mig och verka som en fri person. Däremot vill jag försöka vara klok och tänka att allt jag gör får konsekvenser. Jag kan inte styra andra människor, men jag kan styra vad jag gör. Jag är inte mer skygg, men mer försiktig.

Annons