Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tareq Taylor stoppas av SVT – bekräftar chockbeskedet: "Vet inte varför"

12 dec, 2022, 11:00 
Tareq Taylor

Nu bekräftar tv-kocken det tråkiga beskedet från SVT.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dotternBrand logo
Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dottern

Tareq Taylors karriär har på senare tid tagit sig en tvärvändning. Han har gått från att trolla med smaker i köket, till att förtrolla publiken med sin nyfunna sångröst.

Men det är inte alla som verkar lika imponerad av hans stämma.

Kritikens hårda ord om Tareq Taylor

Det var när Tareq Taylor medverkade i Masked Singer som han, och svenska folket, fick upp ögonen för hans pipa. Tidigare var det en talang han gärna höll gömd, men när det stod klart att det var han som gömde sig bakom Sagoträdet var hemligheten ute för alla.

– Jag har fruktansvärd scenskräck, att stå och sjunga framför folk, men med masken mellan mig och publiken kändes det som att det var ett absolut ”ja”, sa han i programmet efter att han kom tvåa.

Efter det kan man lugnt säga att han fick mersmak. Tillsammans med den välmeriterade sångfågeln Sarah Dawn Finer håller han hov på Hamburger Börs i Stockholm med en julkonsert, som hyllats av publiken.

Tareq Taylor och Sarah Dawn Finer på scen under deras krogshow på Hamburger Börs
Tareq Taylor gör inte direkt en blygsam scendebut.

Expressens kritiker Gunilla Brodrej var dock inte lika lättcharmad som publiken, och kom med en känga i kvällstidningen:

Annons

"Att Tareq Taylor kan sjunga vet de som tittar på ”Masked singer”. Men kompetens är nåt annat än konst. Leverans nåt annat än ärende. Det finns stunder under showen då jag undrar för vems skull vi är där. Kanske är det bara för att Tareq Taylor ska få leva sin dröm – och fortsätta fakturera."

Tareq Taylor stoppades från Melodifestivalen 2023

Att Tareq hittat sin röst råder det alltså ingen tvivel om, annars skulle han inte våga sig på en krogshow! Nu kommer det dessutom fram att han haft ännu högre ambitioner.

Han har vågat sig på något av det största man kan göra som artist i Sverige – skickat in ett bidrag till Melodifestivalen. Men det blir ingen Tareq i tävlingen i närtid. Han blev nämligen nekad av SVT, berättar han för Aftonbladet.

– Ja, men den blev inte godkänd. Jag vet inte varför. Jag skickade in en låt och jag skulle sjunga solo, men det blev inte så. Kanske nästa gång. Det är ju så många som skickar in. Men det var nästan bra att jag inte kom med, om jag ska vara riktigt ärlig. Det är första gången jag står på en scen så det kanske hade varit för tidigt, säger han till tidningen.

Tareq Taylor när det presenterades att han var julvärd i SVT 2021.
Man kunde tro att Tareq hade en spikrak väg in i Mello – han var ju trots allt julvärd SVT i fjol.

Foto: TT

Annons