Tareq Taylors förtvivlan – utsatt för bedrägeri: "Vidrigt"

13 sep, 2021, 20:07 
AvIndra Nordemar

Tareq Taylor har under sommaren varit upptagen med olika tv-inspelningar. När han var på resande fot passade en kriminell liga på att kapa hans bolag – nu tvingas han betala stora summor.

Annons
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!

Kocken Tareq Taylor, 52, är en av Sveriges mest folkkära tv-profiler, det fick han kvitto på efter Kristallengalan då han prisades för "Årets tv-personlighet".

Förutom sitt egna program "Tareq Taylors matresa" som blivit omåttligt populärt bland det svenska folket, medverkade han även i somras av inspelningarna av kommande "Trädgårdstider" och "Bäst i köket".

Vanligtvis bor han i Malmö men eftersom inspelningarna ägde rum i Stockholm behövde han befinna sig i huvudstaden en period.

Och då utsattes han för bedrägeri, vilket Aftonbladet rapporterar om.

Tv-profilen Tareq Taylors ilska – bolag kapat av liga

Recept.se Nyhetsbrev

En liga, som enligt polisen befinner sig utomlands, förfalskade hans namnteckning och skrev om i styrelsen för hans företag.

Bolagsverket skickade ett brev till Tareq om bolagsändringen, men då han inte befann sig i hemmet missade han helt enkelt brevet.

– I brevet står det att om ändringsanmälan stämmer, så ska man inte göra någonting, säger Tareq till Aftonbladet och fortsätter:

Annons

– Det är en sådan miss av Bolagsverket – det borde vara tvärtom. Att det skulle krävas Bank-ID för att godkänna ändringen. Det är en omvänd, felaktig säkerhet.

Tareq Taylor tvingas betala: "Inga småpengar vi pratar om"

Innan Tareq blev varse om att han utsatts för bedrägeri hade det gått 36 timmar och ligan hade då full kontroll över hans bolag.

– Sitter man i styrelsen så är du firmatecknare, så du kan skriva på lån, ta ut mobiltelefoner, köpa en bil – och det är "juridiskt korrekt", säger han.

Bedragarna hann köpa både mobiltelefoner och företagsabonnemang, vilket han snabbt spärrade. Men ett abonnemang slank ändå igenom spärrningen, och eftersom det var juridiskt korrekt när det tecknades måste matprofilen nu betala.

– Det är vidrigt. Det är en miss i säkerhetssystemet som utnyttjas – och det är inga småpengar vi pratar om här.

Foto: TT

Annons
Annons