Tilde de Paula vädjar om hjälp – har det svårt

Tilde de Paula vädjar om hjälp – har det svårt

Tilde de Paula Eby har tvingats be om hjälp inför alla.

6 saker du inte visste om Tilde de Paula Eby!
Slå på ljud

Tilde de Paula Ebys karriär går som tåget. Flytten från Nyhetsmorgon till nystartade Efter fem slutade i en seger i kategorin Årets nyhets- och aktualitetsprogram i Kristallen i år.

Dessutom har Tilde fått en egen talkshow i TV4, där till och med statsminister Stefan Löfven kände sig manad att dyka upp.

Tilde de Paula Eby vädjar om hjälp – har det svårt

Men allt är inte tipptopp för Tilde, trots att det utifrån ser ut att vara full vind i seglen. På Instagram avslöjar hon att hon lider av en hemlig smärta, som slår till när hon rör på sig.

Så här skriver Tilde:

"Alla HÄLSENE-experter - hör upp! Jag är ju inte någon löpare, men springer ändå, för att det är bra och för att jag blir såååå lycklig när jag är klar. Men sedan i somras får jag, oavsett om jag går raskt, joggar eller springer intervaller, så ont i hälsenorna! Efter typ 5 km kan jag knappt gå längre!!! Det går över snabbt efter jag slutat. Men vad är detta??? Och vad ska jag göra för att det ska bli bättre? Är det åldern kanske? Vad säger ni som håller på med löpning och kropp?!", skriver Tilde.

Tilde har fått många, mååånga svar i kommentarerna. Bland annat från tv-kollegan Jessica Almenäs.

"Jag vet allt om att ha ont (har just nu skador lite här och var från topp till tå). Rekommenderar dig att gå och kolla upp det och sen när det gäller rehab är tåhävningar oslagbart. Gör det varje dag och alltid innan du sticker ut och springer", skriver Jessica.

Tipsar om övningar

Löparen Jessica Swärm, vars träningstips når över 160 000 följare på Instagram, dök snabbt upp för att hjälpa till.

"Så trist att ha ont i hälsenorna då det begränsar så mycket. Jag lade upp en övning i mitt flöde igår där jag gör excentriska tåhävningar som är perfekt i prehab- och rehabsyfte för hälsenorna. Jag själv blev hjälpt av att utföra dem varje dag i somras när jag hade ont i ena hälsenan. Gå in och kika om du vill", skriver Jessica.

LÄS MER: Julvärdarnas okända tragedier: "Slutade fira jul"

LÄS MER: Kungliga älskarinnorna träder fram – avslöjar allt

LÄS MER: Mona Tumbas kärlekskamp: ”Jag förlät Sven för otroheten”

LÄS MER: Kartläggning! Så har kungligheterna brutit mot corona-restriktionerna