Tittarilska mot TV4 efter Anna Brolins fråga i direktsändning: "Fy fan vad lågt"

Tittarilska mot TV4 efter Anna Brolins fråga i direktsändning: "Fy fan vad lågt"

Tittarna rasar efter programledarens känsliga fråga i Efter fem.

När Sveriges mästerkock nådde sin final, tidigare i år, blev det Adam Thulin, 21, som kammade hem vinsten. Förutom prestigen och den berömda Mästerkock-statyetten är ett av priserna att ge ut sin egna kockbock, vilket Adam nu gjort under titeln Ett bord.

I samband med vinsten och boksläppet gästade Adam TV4:s Efter fem, men han fick då en fråga av programledaren Anna Brolin som nu får tittarna att se rött.

Mästerkock-vinnaren Adam Thulin om missbruket

Innan lyckan slog in för Adam i Mästerkock-köket led han av ett missbruk, vilket han nu valt att dela med sig av då han blivit ambassadör för Mind.

– Jag har lidit av psykisk ohälsa så länge som jag kan minnas. Jag har haft mycket ångest och det har tagit form på olika sätt, säger han i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag har funnit mycket stöd i att höra andra prata om det och om jag kan nå ut och berätta min historia kanske jag kan hjälpa i alla fall en person.

Tittarna ser rött efter känsliga frågan i Efter fem

När Adam gästade Efter fem tog programledaren Anna Brolin upp det känsliga ämnet om missbruket och den psykiska ohälsan, vilket inte uppskattades av tittarna.

De kritiska tittarna menar att fokuset borde ligga på Adams matlagning, hans bok och tiden i Sveriges mästerkock, snarare än hans "mörka förflutna".

På Efter fems Instagram går bland annat att läsa kommentarer som:

”Fina fina Adam hoppas Du snart bara får prata om mat och Din bok..så jäkla onödigt av programledaren idag att tjaaaaata om missbruket. ..om och om igen.. SKÄRPNING”, skriver en under klippet på sociala medier.

”Ni var bara tvungna att hänga ut Adam Thulin oxå med sånt som vi andra inte visste, om hans " mörka period " som ni kallar det och ser ut som blöta hundar Fy fan vad lågt”.

"Kände likadant. Prata mer om hans matlagning i stället"

"En fråga ett svar sen är det bara sluta tjata och trycka ner intervjuoffret"

Men det ska trots allt inte glömmas att Adam själv påpekat att han vill nå ut till personer med liknande problem genom att prata om det – och hur han tagit sig dit han är i dag.

Foto: TV4

LÄS MER: Carolina Gynnings miljonregn efter panikdraget: "Gjorde ett drastiskt val"

LÄS MER: Orden om Christer Sjögrens otrohetsskandal med Lotta Engberg – krisen i äktenskapet

LÄS MER: Skarp kritik mot Camilla Läckberg efter riskfyllda fusket – bilden avslöjar