Tittarna rasar mot TV4 efter händelsen i direktsändning – anklagas för fusk

Tittarna rasar mot TV4 efter händelsen i direktsändning – anklagas för fusk

Efter fredagens utgång i Idol har kritikstormen mot TV4 varit enorm.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!
Slå på ljud

Årets säsong av Idol är inne på slutfasen då endast fem deltagare är kvar i tävlingen. Men när fredagsfinalerna drog i gång tidigare under hösten bemöttes TV4 av stark kritik från tittarna.

Kanalen hade nämligen gjort om röstningssystemet. I stället för att rösta under den aktuella fredagssändningen kunde svenska folket rösta på sin favorit hela veckan.

Men under det senaste programmet gjorde TV4 en helomvändning då det tidigare röstningssystemet plötsligt var tillbaka i Idol.

Tittarnas vrede efter röstningen i Idol: "Tror det fuskas"

Kanalen hade väntat sig glada reaktioner från tittarna, men så blev inte fallet. Att kanalen tog tillbaka det gamla systemet skapade i stället en hel del problem, och nu menar flera att produktionen fifflar med röstningen.

Fredrik Lundman har varit en favorit genom hela säsongen, men under fredagen fick han till tittarnas förvåning lämna tävlingen.

Strax efter beskedet började ilskna kommentarer ösa in på sociala medier. Flera hävdar att de kom fram till en annan deltagare, Lana Sulhav, när de egentligen ville rösta på Fredrik.

”Jag tror att det fuskas med röstningen. För vi får ju aldrig se hur folket röstar, dom kan ju göra som dom vill med rösterna”

”Vill bara berätta att vi var många som röstade på dig men och trodde du hade 41404 då du var den fjärde som uppträdde men vi kom till Lana hela tiden. Så hade röstningen varit som den skulle hade du varit kvar”

"Han har haft mest liks på denna sidan sedan start mycket, mycket konstigt att han åkte ut!"

"Man kan göra om röstningen, och är det oklarheter så tycker jag det är så man ska göra"

TV4:s svar på kritiken efter anklagelserna

Men enligt Aftonbladet ska det inte ha rört sig om varken ett tekniskt strul eller något annat fel från kanalens sida.

”Idolerna har sitt egna röstningsnummer, det vill säga samma nummer, det nummer de har haft varje fredag hela hösten. Vilket nummer man ska rösta på framgår mycket tydligt i programmet, både i grafik och i muntligt säg. Man måste rösta utifrån det och inte gissa.” skriver Malin Knave, exekutiv producent för programmet.

Foto: TV4

LÄS MER: Tittarnas ilska efter händelsen i Hellenius Hörna: "Så otroligt fult"

LÄS MER: Infekterade bråket mellan artisterna – dras upp igen i Så mycket bättre

LÄS MER: Maria Forsblom ryter ifrån – efter Steffo Törnquists beteende i direktsändning