Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tommy Körbergs rädsla efter allvarliga sjukdomen

06 mar, 2021, 20:09 
Tommy Körberg
Tommy Körberg har en tid av allvarlig sjukdom bakom sig. Nu berättar 72-åringen om hur han påverkats av den svåra tiden.
Annons
Melodifestivalen: Här är duellerna i Andra chansenBrand logo
Melodifestivalen: Här är duellerna i Andra chansen

I kväll framför Tommy Körberg, 72, sin klassiker "Stad i ljus" i Andra chansen. Bakom sig har han ett år av svår sjukdom.

– Jag var som ett kolli, har han tidigare sagt i Malou efter tio.

Nu berättar Körberg om hur den svåra tiden påverkat honom när det kommer till sången.

Tommy Körberg: "Det är ju som att vara död"

Våren 2020 blev Körberg sjuk i covid-19. Till sommaren drabbades 72-åringen av resistenta bakterier i hjärtat som tvingade honom till en operation.

– En streptokock attackerade två stycken av mina klaffar och insidan av hjärtat. Jag kände mig lite trött och gjorde lite prover, och de sa: "Du ska in på akuten direkt bara, dina värden är helt värdelösa", har han sagt i Malou efter tio.

– Då visade det sig att det var långt gånget och hjärtat hade svårt att uppföra sig som det skulle.

Efter operationen hamnade Körberg i respirator. 72-åringen har beskrivit att det bara var svart.

Annons

– De lyfte och vände på mig och bytte blöja och allt sånt där. Jag var som ett kolli. Vi har väldigt bra sjukvård, den ska vi inte klaga på. De ska ha bra betalt också tycker jag, har han tidigare sagt i Malou efter tio.

Tommy Körberg orolig efter sjukdomen

Det har tagit lång tid för stjärnan att repa sig. När han kom hem från sjukhuset efter tre månader var den ikoniska rösten inte vad den brukade vara.

Även om kvällens nummer är förinspelat har Tommy varit nervös.

– Det är som vanligt, jag är orolig för rösten. Mina stämband är fortfarande inte helt återställda, jag har haft massa slangar genom näsan och sedan när man ska komma tillbaka så är det svårt. Muskler är ju en färskvara, säger Körberg till Expressen.

Tommy Körberg

Det var redan från början bestämt att framförandet skulle spelas in i förväg då Körberg har en flygel med i numret som inte går att flytta.

– Han har en flygel som måste stämmas varje gång man flyttar på den, så det är inte möjligt att ha det i livesändning helt enkelt, säger Melodifestivalens presskontakt Lovisa van der Schoot till Expressen.

Foto: TT

Annons