TV4:s beslut för Petra Mede – mitt under Let's dance-säsongen

Petra Mede.

TV4 har fattat ett beslut för Petra Mede mitt under "Let's dance"-säsongen.

Petre Mede är en Sveriges mest populära programledare. Just nu leder Mede TV4:s succéprogram "Let's dance", men programledaren har tidigare jobbat med Eurovision Song Contest och Guldbaggegalan. 52-åringen har även en bakgrund som skådespelare efter att ha haft roller i Bonusfamiljen och Familjen Rydberg.

Men Mede har inte bara sitt yrke att tänka på nu för tiden. Under Nyhetsmorgon avslöjade programledaren att hon väntar barn.

– Jag är så otroligt glad och lycklig och känner mig väldigt, väldigt privilegierad. Man tar en dag i taget. Inget är självklart, en graviditet är aldrig självklar. Jag längtar till vi är i mål, sa Mede i direktsändning.

Petra har sedan tidigare en dotter tillsammans med Mattias Günther, men det här gången finns det inte någon pappa med i bilden.

TV4:s beslut för Petra Mede – mitt under Let's dance-säsongen

– Det här gör jag på egen hand, som jag gör med så mycket i livet.

Barnet väntas anlända i början av sommaren och fram till dess har Petra Mede fullt upp. Under nästa vecka har hennes program "Hjulet" premiär – mitt under Let's dance-säsongen alltså.

Programmet har sitt ursprung i BBC, men snart kommer alltså den svenska publiken få ta del av frågesportsshowen.

– Vilken fröjd att vara navet i ”Hjulet” och ändå inte behöva svara på en enda kunskapsfråga. Ett perfekt upplägg för mig. Jag älskar att det är humor och blodigt allvar på en och samma gång. Kändisarna riskerar bara sina karriärer och sitt anseende, medan de tvälande riskerar att gå hem tomhänta eller med en halv miljon på fickan, säger Petra Mede i ett pressmeddelande.

– Detta är en quiz där man som tittare ska kunna utmana sin allmänbildning. Högt och lågt, humor och spänning, säger Martin Nygren, exekutiv producent på TV4.

Mede har under sin tid på TV4 lett satsningar som ”Min historiske pojkvän”, ”Let’s dance” och ”Stjärnornas stjärna”. Programmet har premiär den 13 april.

LÄS MER: Petra Medes beslut – därför visar hon inte upp dottern

LÄS MER: Petra Mede om kärleken: "För en gångs skull fått välja"

LÄS MER: David Lindgren byts ut innan premiären av Let's Dance