Zlatan bekräftar – tvingas till jobbigt beslut: "Stor sorg"

23 aug, 2021, 17:00 
AvIndra Nordemar

Planerna inför hösten blir inte som tänkt för fotbollsstjärnan. Nu tvingas Zlatan ta ett tungt beslut.

Annons
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger

Det var för tio år sedan som Zlatan Ibrahimovic släppte sin första bok ”Jag är Zlatan”, som han skrev tillsammans med den erkända författaren David Lagercrantz.

Historien om hans liv blev en storsäljare och nu har boken fått nytt liv genom filmatisering.

"Jag är Zlatan är en sann underdog-story om killen från Rosengård som inte hade något, men som fick allt – med talang, hårt arbete och trots motgångar vågade tro på sig själv och sin livsdröm.", skriver Filmstaden om filmen på sin hemsida.

Den efterlängtade filmen var planerade att ha premiär på den vita duken den 10 september i år. Men nu visar sig pandemin tydlig igen.

Zlatans stora besvikelse – filmen om hans liv skjuts upp

Recept.se Nyhetsbrev

Fotbollsstjärnan är givetvis upprörd över bakslaget. Nu delar Zlatan med sig av de trista nyheterna på Twitter.

"Med stor sorg måste vi tyvärr meddela att med anledning av Covid-19 pandemin flyttas premiären av “Jag är Zlatan” fram till den 14 jan 2022"

Annons

"Jag är Zlatan" stoppas – stort intresse under pandemin

Trots att biograferna har öppet omöjliggör det rådande smittläget en premiär med stor publik. Till filmtidningen Moviezine förtydligar producenten Fredrik Henning anledningen till beslutet.

- Intresset för filmen är mycket stort, så det känns förstås väldigt tråkigt att inte få visa den för en förväntansfull biopublik redan nu i september, enligt planen. Samtidigt var det ett självklart beslut att ta under rådande omständigheter, säger han och fortsätter:

– När "Jag är Zlatan" har premiär våren 2022 ska den kunna visas för HELA den biopublik som väntat länge på filmen, och inte som nu i tomma “corona-salonger”. Zlatans fantastiska historia, det enastående jobb som regissören Jens Sjögren gjort på David Lagercrantz och Jakob Beckmans manus, och de fantastiska insatserna som Zlatan-stjärnorna Granit och Dominic i huvudrollerna gör, får visa upp sig för omvärlden om ett halvår i stället.

Annons

Foto: TT

Annons