Hemma hos Leila Ellings privatpalats i Saint-Maxime

Leila Elling
NU GRATIS

Svensk Damtidning fick en exklusiv intervju med Leila Elling, som äger magnifika Le Beauvallon i Sainte-Maxime. Med ypperlig design och samtida konst har hon skapat ett enastående palats – helt unikt i sitt slag!

Le Beauvallon är en palatsliknande byggnad i Sainte Maxime på franska Rivieran. På 1920-talet var det ett vackert lyxhotell och under kriget användes det som sjukhus. För 21 år sedan köptes det av konstintresserade paret Victor Hwang och Leila Elling, som totalrenoverade byggnaden och gjorde om allt. Och allt är i toppskick. Prinsessan Lilian och prins Bertil var här när det var hotell och vårt eget kungapar har besökt Le Beauvallon, som är beläget ett stenkast från Villa Mirage i Sainte-Maxime.

Leila Elling

Leila Elling.

Här möts senaste design, högteknologiska detaljer och sofistikerad, samtida konst. Leila har, med fingertoppskänsla, själv inrett alla rummen – och de är många – och inget är det andra likt.

Hemma hos Leila Elling.

– Jag har lärt mig mycket av Victor, som är passionerat konstintresserad och stöttar flera duktiga konstnärer. Han är ju själv från Kina, så vi har en hel del Feng Shui-konst här, berättar Leila Elling. I dag har hon och affärsmannen Victor Hwang gått skilda vägar, men har fortfarande god kontakt.

Läs mer: Bokaktuella Agneta Sjödin finner arbetsro i sitt vackra hem

Leila Elling i Saint-Maxime.

Leila har tagit över Le Beauvallon och ser fram emot när de två barnen kommer hem. De bor i olika delar av världen och samlas sommartid i det vackra palatset som är en privatbostad, men  som också kan hyras för bröllop, födelsedagar och andra festligheter. Leila har även en stor yacht som hon hyr ut.

Le Beauvallon.

Hon är sprungen ur en internationell miljö och bodde länge i Hong Kong under uppväxten. Med sina danska rötter trivs hon även i Skandinavien och älskar Stockholm, som hon tycker är en vacker stad.

Dekoration i Le Beauvallon.

Vän med furst Albert

Leila har flera hem, bland annat en våning i Monte Carlo. Hon umgås med furst Albert och arbetar med ett miljöprojekt. Snart är det premiär för en dokumentär, som Leila är involverad i och som tar upp problemen med plast i våra hav.

Le Beauvallon är magnifikt med designmöbler, stilren, internationell konst och statyer av samtida mästare.

Le Beauvallon är inredd med stilrena möbler.

Men det är fortfarande mycket som ska färdigställas och hon funderar noga innan hon skapar. Ett helt våningsplan har hon gjort för ungdomarna. Här finns hemmabio-salong, där de mjuka skinnfåtöljerna skakar i kapp med volymen på filmen.

Läs mer: Nu kan du bo granne med kungaparet – se det fantastiska huset!

Le Beauvallons uteplats.

Gym, data-spelsrum och eget kök. Ett spännande lekrum finns det också.

Lekrum i Le Beauvallon.

Fantasin når inga gränser i inredningen. En mekanisk fisk överraskar i ett av rummen. Ett konstverk som många av de unga besökarna gillar.

Konst i Le Beauvallon.

Här finns också ett eget musikrum med designade gitarrer och instrument. Supermodernt! En annan del är till för vila och avkoppling med en asiatisk loungedel.

Läs mer: Kika in hemma hos Youtubedrottningen Therése Lindgren:”Blir stressad av krusiduller”

Le Beauvallons asiatiska lounge.

Ett bad med utsikt över Medelhavet är inte helt fel. Självklart går det att styra musik från inbyggda högtalare och vill man titta på film finns alla möjligheter.

Modernt badkar i Le Beauvallon.

Två pigga trasselsuddar kommer springande och hoppar upp i mattes famn. Hundarna av rasen Bishon Frisé doftar gott och pälsen ser kritvit och fönad ut.

Le Beauvallons inredning.

– De är nybadade, säger Leila roat.

Hennes små vovvar har en egen salong med personal. Le Beauvallon har allt man kan önska sig – och lite till. Det finns mötesrum, kontor och stor matsal för gäster.

Läs mer: Möt mannen bakom Lill-Babs scenkläder och Victorias galaklänningar

Leila Elling utanför hotellet.

Leila Elling har aldrig visat upp Beauvallon förut, trots att flera franska och internationella tidningar hört av sig. Svensk Damtidning har fått en unik möjlighet att hälsa på i det makalösa, privata residenset som inte är likt något annat.

Färgglad konst i Leilas hotell.

Varje rum är inrett med fingertoppskänsla och allt i högsta kvalitet. Beläget med en hänförande utsikt är interiören om än ännu mer fascinerande.

Vacker utsikt från hotellet.

Med en konst i världsklass och en inredning som är genomtänkt i minsta detalj, är Beauvallon fantastiskt vackert.

Läs mer: Lyxbåtar, poolhäng och strandklubbar – så lever kungafamiljen på Rivieran

Hotell Le Beauvallons pool.

Leilas privata beachclub är också något alldeles extra. Bakom en port i parken finns en tunnel som leder oss vidare till stranden och en svalkande pool.

Leila Elling i bambuskog.

Sköna loungegrupper erbjuder vila och samkväm och här fattas inget. Med en helikopterplatta och båtförtöjning kan gästerna anlända på flera olika sätt. Leila och hennes familj kan vara här under helgerna i exklusiv avskildhet och umgås bara med varandra. Platsen är även som gjord för festliga kalas under en stjärnklar himmel och då blir det dans i paviljongen,  drinkar och läckerheter dukas upp med Medelhavet alldeles nedanför.

Le Beauvallon i Sainte-Maxime.

Läs mer: Monica Bonde bjuder på kunglig middag: “Greta Garbo kom på besök”

Foto: Suvad Mrkonjic