Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Albert firar med exet – medan Charlene måste genomgå ny operation

27 jan, 2022, 11:42 
Charlene Jacques Gabriella

Ännu en stor familjehögtid utan mamma för Monaco-tvillingarna. Men pappa Albert var där – och hans tidigare älskarinna Nicole.

Annons
Charlenes hälsa & äktenskap: 3 saker du måste vetaBrand logo
Charlenes hälsa & äktenskap: 3 saker du måste veta

Just nu äger det rum: Firandet av Monacos skyddshelgon Saint Dévote, en viktig helg för furstefamiljen – och ännu ett tillfälle när man får en klump i magen av att se sjuåringarna prins Jacques och prinsessan Gabriella kämpa på utan mamma Charlene.

Furst Albert med prinsessan Gabriella och prins Jacques Saint Dévote 2022
Monaco-tvillingarna på slottsbalkongen tidigare i dag.

Hon vårdas fortfarande för fysisk och psykisk ohälsa, enligt mediauppgifter på en specialistklinik i Zürich i Schweiz. Men tidigare i dag kom hovet i Monaco med ny information om hennes hälsoläge:

Annons

– Furstinnan kommer att behöva ytterligare ett par veckor för sin återhämtning, meddelade man i en officiell kommuniké.

– Hon genomgår även en tandbehandling just nu.

Kanske ett hoppfullt tecken. Det var ju efter kirurgiskt ingrepp i munhålan för att förbereda för tandimplantat som Charlenes svåra öron-näsa-hals-infektion fick fäste, och så rullade hela hennes mardrömslika sjukdomsperiod igång.

Furstefamiljen samlad för stora firandet

Hemma i Monaco satte furstefamiljen i går kväll traditionsenligt fyr på den lilla segelbåt som man varje år offrar till den kristna martyren Saint Dévotes minne.

Monacos furstefamilj Saint Dévote 2022
En mycket speciell helg i Monaco.
Furst Albert Prinsessan Caroline Prinsessan Gabriella och prins Jacques firar Saint Dévote 2022
Prinsessan Caroline axlar numera rollen som Monacos första dam.
Annons

Saint Dévote 2022: Furst Alberts ex Nicole Coste bland gästerna

Pappa Albert fanns vid barnens sida förstås, allt mer luttrad i sin dubbla roll som furste och ensamstående småbarnspappa. Och prinsessan Caroline ryckte ännu en gång in i rollen som Monacos First Lady.

Men där var också en annan person som väckte berättigad uppmärksamhet.

Furst Alberts tidigare älskarinna Nicole Coste, mamma till hans utomäktenskapliga son Alexandre, 18, gjorde en mycket profilerad och uppmärksammad entré vid den mässa som i dag på förmiddagen hölls i katedralen i Monaco.

Furst Alberts ex Nicole Coste
Nicole Coste fotograferad tidigare idag.

Furst Alberts ex – och hans utomäktenskapliga barn

Nicole Coste, ursprungligen från Togo, arbetade som flygvärdinna för Air France när hon träffade furst Albert, och de två hade varit ett par i fem år när sonen Alexandre föddes i Paris i augusti 2003. Albert erkände faderskapet två år senare, kort innan han blev Monacos nya furste.

Albert har också dottern Jazmin Grace, 29, med ett annat ex, Tamara Rotolo. Jazmin fick dock vänta i 16 år innan furst Albert till slut bekräftade att han är hennes pappa.

Foto: TT.

Annons