Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilden på Estelle, 11 har blivit en världsnyhet – sanningen bakom uppståndelsen

24 feb, 2023, 07:00 

Lillprinsessan Estelle skapar rubriker runt om i världen. Här är varför.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Haga Slott har fått sig en alldeles nybliven elvaåring! Under torsdagen fyllde prinsessan Estelle år, och det firades självklart med både tårta och sång bakom slottsdörrarna.

Dessutom firades prinsessans födelsedag med en alldeles ny bild, som hovet själva publicerade. Den här bilden sprids nu i runt om i världen – det här är varför.

Herman Lindqvist om prinsessan EstelleBrand logo
Herman Lindqvist om prinsessan Estelle

Så skiljer sig Estelles firande från Leonores – nya bilden visar

Att vi fick se en alldeles ny bild på prinsessan Estelle med anledning av hennes födelsedag är inte särskilt förvånande. Det är ju vid det här laget dessutom något av en tradition i kungafamiljen, att fira med en bild på sociala medier!

Det var ju alldeles nyligen prinsessan Madeleine valde att dela en bild Leonore med anledning av hennes 9 års dag. Bilden på den spralliga Florida-prinsessan väckte stor uppmärksamhet, inte minst reagerade många på hur lik hon är sin mor!

Annons

Anledningen till att det är hovet själva som går ut med en bild på Estelle, och att det inte är en privat bild är inte märkligt. Hon är ju tronarvinge, och vår framtida drottning. Detsamma brukar gälla när prins Oscar fyller år. Förklaringen är helt enkelt att de tillhör kungahuset – inte bara kungafamiljen, då sker sådana här uppmärksammanden officiellt.

När till exempel prins Alexander fyller år i april uppmärksammas det istället på prins Carl Philip och prinsessan Sofias Instagram-konto.

Därför har bilden på prinsessan Estelle blivit en världsnyhet

Den nya bilden har mottagits väl. I skrivande stund har den över 80 tusen gillamarkeringar på Instagram – och grattishälsningarna svämmar över. Men det är långt utanför landsgränserna som bilden väcker uppmärksamhet.

En snabb sökning visar att bilden på Estelle fått fötter, och sprids över hela världen. Det är bland annat norska Se och Hör, den internationella kungasajten Royal Central och den japanska upplagan av modemagasinet Elle som delar fotot.

Annons

Och i fokus är samma detaljer: Hur lik Estelle är kronprinsessan Victoria, och hur stor hon blivit.

"Estelle, som är väldigt lik sin mamma, kronprinsessan Victoria, bär ett läckert halsband som liknar ett som kronprinsessan sågs bära när hon var i ungefär samma ålder" Analyserar man på Royal Central.

– Det mest slående med årets bild är hur stor hon har blivit. Den söta lilla tjejen med rosett i håret har blivit en vacker tjej med en mer ungdomlig stil, kommenterar Se och Hörs kungahusexpert Caroline Vagle till tidningen.

Foto: TT

Annons