Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilden på prinsessan Sofia visar den sorgliga sanningen

06 feb, 2021, 18:00 
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Även kungligheter påverkas av pandemin. Det visar prinsessan Sofias nya bilder.
Annons
Gravidlyckan: Sofia och Carl Philip väntar barn!Brand logo
Gravidlyckan: Sofia och Carl Philip väntar barn!

Prinsessan Sofia och hela kungafamiljen har ett tufft år i bagaget.

Flera vänner till familjen har gått bort i sviterna av covid-19 och i oktober dog även drottning Silvias bror Walther Sommerlath efter en tids sjukdom.

Bara en månad senare var det dags för nästa smäll – prinsessan Sofia och prins Carl Philip smittade av covid-19.

Senare fick vi veta att prinsessan var gravid under insjuknandet. Som tur är påverkades inte graviditeten av smittan, meddelade hovet efter att prinsessan tillfrisknat.

Den oroliga tiden vi befinner oss i gör sig såklart påmind hela tiden. För prinsessan Sofia blev det dock särskilt tydligt igår, fredag.

Prinsessan Sofia tvingas ändra traditionen

Prinsessan Sofia är sedan 2016 hedersordförande för Sophiahemmet. Varje år brukar hon närvara vid Sophiahemmets examenshögtid och hålla tal för de nyexaminerade sjuksköterskor och barnmorskor.

Annons

I år var inget undantag men på grund av pandemin behövde tradition planeras om.

Blå hallen i Stockholms stadshus, där ceremonin brukar äga rum, var utbytt mot vad tycks vara ett klassrum. Därifrån höll prinsessan Sofia sitt tal digitalt.

På bild blev den rådande situationen särskilt tydligt – prinsessan Sofia sittandes själv framför de tomma stolarna, vilket man kan se på bild två.

Prinsessan Sofias volontärarbete på Sophiahemmet

Att prinsessan Sofia brinner för vår vårdpersonal är tydligt. Sedan april 2020 har hon arbetat deltid på Sophiahemmets sjukhus, allt för att avlasta personalen.

Här har Sofia hjälp till med bland annat matlagning, städning och lättare omvårdnad av patienter. Ett jobb hon gör med glädje och stolthet.

– Jag har mina officiella förpliktelser som prinsessa samtidigt som jag har ett par gånger i veckan som jag är här och jobbar väldigt praktiskt. Så det blir lite som olika världar och jag upplever att den balansen... Jag gillar den, har Sofia tidigare sagt i TV4-programmet "Kungahuset 2020".

Annons
Annons