Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Elizabeth hämtad med helikopter

05 nov, 2021, 19:01 
Drottning Elizabeth
Alla oväntade besked om drottning Elizabeth väcker oro just nu – och i går fördes hon iväg med helikopter.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 44?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 44?

Hon är 95 år och har varit drottning i snart 70. Men nu har livet och åren lite hunnit i kapp henne.

Stålkvinnan Elizabeth har plötsligt visat sig vara mänskligt sårbar och uppgifterna om att hon i går fördes bort med helikopter togs emot med förskräckelse: Vad hade hänt nu?

Drottning Elizabeth Helikopter
Drottningens helikopter.

Men alla som genast fick onda aningar kan nu andas ut. Drottning Elizabeth skulle inte till sjukhuset. Utan till slottet Sandringham, en resa som från Windsor Castle skulle ha tagit två och en halv timme med bil.

Oftast tar hon tåget dit, men om någon i kungafamiljen ska unna sig den icke-hållbara lyxen att flyga på detta sätt, så är det väl i så fall drottningen, vid fyllda 95. Snarare än Meghan och Harry, som trots det har flugit privatjet 21 gånger på bara två år.

Annons

Men tillbaka till drottning Elizabeth, som nu helt uppenbart hade fått klartecken från sin läkare Sir Huw Thomas om att lämna Windsor Castle, trots de strikta direktiven om att vila.

Sandringham är hennes ”vinterslott” och det är här hon alltid tar emot familjen för det kungliga julfirandet. Det är inte känt hur länge hon ska stanna, men i vanliga fall brukar Sandringham vara hennes residens från november och ändå in i februari.

Slottet Sandringham ägs av drottning Elizabeth privat

Drottning Elizabeth Brittiska kungafamiljen Slottet Sandringham House
Sandringham House – här befinner sig drottning Elizabeth just nu.

Slottet Sandringham ligger i Norfolk, dryga tjugo mil från Windsor, och det speciella med detta vackra slott i tegel är att drottning Elizabeth äger det privat.

Hennes farfarsfar fick det i storslagen 21-årspresent år 1862 av sina föräldrar drottning Victoria och prins Albert och sedan har det alltså gått i arv till drottning Elizabeth. Som nu förhoppningsvis kommer att må bra av miljöombytet.

Drottning Elizabeth sjalett scarf
Drottning Elizabeth som hon ser ut till vardags.

Foto: TT.

Annons