Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter Madeleines nobb av Nobel – det säger nära vännerna om prinsessans beteende

30 nov, 2022, 15:00 
Prinsessan Madeleines beteende efter beskedet om Nobel

Det är helt bekräftat sedan en tid tillbaka: Prinsessan Madeleine kommer inte närvara under Nobelhelgen 2022

Annons
Kungliga accessoaren som Madeleine vägrar bära – här säger hon nej!Brand logo
Kungliga accessoaren som Madeleine vägrar bära – här säger hon nej!

Prinsessan Madeleine kommer inte vara med under en av de viktigaste helgerna för kungligheterna. Det är sedan en tid tillbaka bekräftat att Madeleine uteblir 10:onde och 11:e december då Nobels prisutdelning, Nobelbankett och Nobelmiddagen äger rum.

Hovets informationschef Margareta Thorgren kan bekräfta det trista beslutet för Svensk Damtidning. Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill uteblir från årets Nobelfest.

– Det är inte bara i år, utan det har varit så de senaste åren. Prinsessan och hennes familj bor i USA och avståndet är för långt för att resa till Nobelfesten. Den representeras av andra delar av kungafamiljen, säger hon.

Kungens åsikt om Nobel–nobben är okänd

Vad syskonen Victoria och Carl Philip tycker om att Madeleine lämnar de ensamma att representera kungahuset, det är ingen känd information.

Annons

Vad resten av kungafamiljen tycker om att Madeleine och Chris O'Neill avstår Nobelfesten och den kungliga middagen vill hovet inte svara på.

– Det är inga kommentarer som jag har, säger Margareta Thorgren.

Det är alltså högst oklart vad kungaparet och syskonen tycker.

Vi kan förmoda att Madeleine fattas dem under den händelserika helgen.

Vännerna förklarar Madeleines beteende "Obekväm i strålkastarsljus"

Madeleines umgängeskrets är beredda att stå upp för sin prinsess–vän i mot– och medvind.

När Svenska Dagbladet pratar med Madeleines allra närmaste vänner är de beredda att backa prinsessans beteende gentemot allmänheten och pressen.

— Madeleine är ingen person som seglar ovanpå. Hon är vänlig och vettig och inte alls reserverad som kungligheter kan vara. Men hon är lite blyg, obekväm i strålkastarljuset, säger en av vännerna.

Madeleine är alltså inte helt nöjd med att vara i fokus – något som verkligen sker under den fyra timmar långa Nobelbanketten med mängder fotografer på plats.

Barbro Hultman, som arbetat som hovreporter och varit anställd vid Hovet som personaltidningsredaktör. Hon ger sin bild av den något skygga prinsessan.

— Hon är en jättebra person. Folk måste förstå det. Hon är oerhört empatisk och en fantastisk barnmänniska. Hon är undervärderad. Hon gör ett otroligt jobb med Childhood, och har en massa idéer, har Barbro sagt till Svensk Damtidning.

Foto: TT

Annons