Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Madeleine brädad av Charlene: Uppgifterna sprids i pressen – har nu nått Florida

24 nov, 2022, 15:30 
Prinsessan Madeleine och furstinnan Charlene

Prinsessan Madeleine och furstinnan Charlenes vägar korsas inte allt för ofta. Men nu har det hänt – och uppgifterna sprids på nötet.

Annons
Victorias balanskaos • Dråpliga kungamissen • Sofias & Carl Philips oväntade familjeförändring – 3 kungliga snackisar från vecka 46!Brand logo
Victorias balanskaos • Dråpliga kungamissen • Sofias & Carl Philips oväntade familjeförändring – 3 kungliga snackisar från vecka 46!

En vanlig bild av våra kungahus runt om i världen är att de svämmar över i lyx och överdåd, och visst är det glammigt att vara prins eller prinsessa. Men det är faktiskt stor skillnad på om du råkar vara det i lyxmeckat Monaco, eller här hemma i Sverige.

Nu presenteras uppgifter om prinsessan Madeleine och furstinnan Charlene – och de sprids runt om i världen.

Prinsessan Madeleine får inga pengar

När prinsessan Madeleine flyttade från Sverige minskade hennes kungliga uppdrag av naturliga skäl, och så även hennes apanage. När hovet i våras publicerade sin verksamhetsrapport för 2021, fick vi för första gången en inblick i hur ekonomin egentligen ser ut för kungafamiljen.

Svaret var tydligt: Madeleine står helt utan pengar. I alla fall när det kommer till apanage, statens stöd till kungahuset.

Beslutet fattades av ingen mindre än kungen själv, som har bestämt att det enbart är medlemmar som utför officiella åtaganden på statschefens uppdrag som ska få en del av kosingen – och då står Madeleine lottlös.

Annons

Till skillnad från hennes syster, kronprinsessan Victoria, som nästan dagligen är ute och representerar kungahuset. Som nu, när hon är på resa i Kenya. I fjol fick Victoria och Daniel hela 4,5 miljoner i apanage.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel som matchar i grått och ler stort
Kronprinsessparets hårda jobb syns på lönesedeln!

Så mycket pengar har kronprinsessan Victoria

Ändå klås både Victoria och Madeleine av andra kungahus när det kommer till de rikaste prinsessorna. Den världsomfattande sajten Celebrity Networth har uppgifter om hur det egentligen ligger till.

Våra svenska prinsess-systrar har det inte pyrt, och ligger jämte varandra med sina 103 miljoner kronor.

En hisnande summa, men ingenting för de monegaskiska prinsessorna. Charlene, som ju visserligen i själva verket är en furstinna, klår Madeleine borta i Florida med hästlängder.

Enligt sajten har hon en förmögenhet på svindlande 1,6 miljarder kronor. Hon följs upp av svärsystern prinsessan Stéphanie som även hon har en miljard att roa sig med.

En ganska stor skillnad, för ett gäng med i princip samma jobb – och det är tydligt vilka som kan unna sig mest lyx.

Prinsessan Madeleine på plats i Monaco för att medverka på furstinnan Charlene och furst Alberts bröllop
Madeleine och Charlene har inte allt för mycket gemensamt. Men här var hon på plats i Monaco när furstinnan Charlene och furst Albert skulle gifta sig...
Furstinnan Charlene på plats i Sverige inför prinsessan Madeleine och Chris O'Neills bröllop
...och här är Charlene i Stockholm, inför prinsessan Madeleines bröllop med Chris O'Neill.

Foto: TT

Annons