Furstinnan Charlene indragen i barnporrskandal – polisen gjorde razzia på hennes kontor

03 apr, 2023, 11:04 
Charlene av Monaco
Furstinnan Charlene av Monaco har blivit indragen i en barnporrskandal.
Annons

Furstinnan Charlene av Monaco har haft ett par riktigt tuffa år. Hon har lidit av hemlängtan, blivit flitigt ifrågasatt och drabbats av sjukdom. Och nu har den hårt prövade tvåbarnsmamman ännu en pärs att hantera. Mot sin vilja har hon dragits in i en skandal med fruktansvärda förtecken.

Albert bryter tystnaden om Charlenes svåra hälsotillstånd
Albert bryter tystnaden om Charlenes svåra hälsotillstånd

Furstinnan Charlene indragen i pedofilskandal

Hennes nära vän Bill McCandless har dömts till tre års fängelse efter att polisen hittat barnpornografi i hans ägo. McCandless bodde i Monaco fram till 2017, då han flyttade hem till USA. Innan dess hade han varit Charlenes förtrogne, ända sedan hon gifte sig med furst Albert 2011.

Han arbetade även med Charlenes välgörenhetsorganisation, Charlene Foundation. Enligt tidningen Public har polisen genomfört en razzia på organisationens kontor – och då hittat olagligt material på McCandless dator.

Annons

En fruktansvärd händelse för Charlene, som då nyss hade återvänt till Monaco efter att ha tillbringat tid på en klinik i Schweiz. Varken hovet i Monaco eller Charlenes advokater har velat kommentera saken.

I fjol var Charlenes hälsa den stora snackisen i den kungliga världen, mycket på grund av allt hemlighetsmakeri.

Har kämpat med hälsoproblem

Länge löd förklaringen att furstinnan drabbats av en öroninflammation som hindrade henne från att lämna Sydafrika där hon jobbat.

Först i november 2021, efter ett halvår i Sydafrika, kom hon hem till Monaco bara för att några dagar senare bli inlagd på en klinik i Schweiz.

Då var furst Albert öppen med att Charlene hade problem som inte bara var fysiska, men sa inte så mycket mer än så.

Annons

– Det handlar om en trötthet som inte bara är fysisk och som bara kan behandlas med vila och övervakning, sa Albert då till People.

Charlene har varit en ständigt gäckande gåta för alla som följer de europeiska kungahusen. Hon har ofta hållit sig i bakgrunden, snudd på undangömd. De senaste åren har Albert ofta fått dyka upp på evenemang utan sin hustru vid sin sida, vilket har mötts med både förvåning och besvikelse.

Annons