Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens beslut för Sofia – fick Madeleine att se rött

18 jul, 2023, 15:00 
Samuel Björn
Kungafamiljen
Kungafamiljen har precis firat klart kronprinsessan Victoria under årets Victoriadagar.

Kungens beslut som fick prinsessan Madeleine att ilskna till.


Annons
Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”Brand logo
Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”

När prins Carl Philip och prinsessan Sofia först träffades spekulerades det mycket i att kungen med resten av kungafamiljen inte stöttade relationen mellan prinsen och den tidigare dokusåpadeltagaren. Men sedan tog kungen ett beslut som vände spekulationerna helt upp och ner.

Sofias omsusade historia

Numera är prinsessan Sofia en otroligt uppskattad och älskad del av kungafamiljen, men när hon väl började träffa sin prins så verkade inte så vara fallet.

Prinsessans förflutna som modell för herrtidningen Slitz och hennes deltagande i dokusåpan Paradise Hotel ryktades avskräcka kungen och drottningen.

Men kungen tystade alla dessa rykten sommaren 2011 när han bjöd med Sofia på kungafamiljens Riviera-semester till Villa Mirage i St-tropez. Detta skedde hela fyra år innan paret gifte sig, en ära och invit in i familjen som ingen annan av kungabarnens partner fått.

Annons

Kraven från kungen

Inviten in i kungafamiljens värme kom dock med vissa krav från kungen. Svensk Damtidning har tidigare rapporterat att Sofias entre in i kungafamiljen kom med krav från Carl XVI Gustaf att hon skulle lämna hennes tid innan hon träffade prinsen bakom sig.

– Det är fakta, att kungen vill att prinsessan Sofia ska distansera sig från den tiden. Den hör till ett annat liv. Både kungen och drottningen högaktar Sofia och tycker att hon har gjort ett fantastiskt jobb som representant för kungahuset. De är väldigt nöjda med henne, sa Johan T, chefsredaktör för Svensk Damtidning då.

Även prinsessan Sofia själv har talat ut om hennes omsusade förflutna.

– Det har skrivits om det där (utviken i Slitz, reds anm.) i många år, vilket jag tycker är ganska tråkigt. För mig är det tio år sedan. Jag har gått vidare i livet. Jag ångrar det absolut inte, alla erfarenheter i livet bygger ens person, men jag kanske inte skulle ha gjort de valen idag om jag fått förfrågan. Jag är redo att blicka framåt. Men jag kan säga att jag har levt livet i alla fall. Till hundra procent, har Sofia tidigare sagt i SVT:s Året med kungafamiljen.

Annons

Madeleines ilska

Sofias inbjudan till Villa Mirage togs inte emot med öppna armar från hela kungafamiljen. Svensk Damtidning rapporterade tidigare om att prinsessan Madeleine kände sig sviken och arg över denna inbjudan. Detta då varken prins Daniel, Jonas Bergström eller Emma Pernald blivit inbjudna till familjens semesterställe tidigare.

Madeleine ansåg att Sofia blev särbehandlad av familjen och hennes relation till prinsens tidigare flickvän gjorde det svårt för henne att acceptera Sofia till en början.

– Eller rättare sagt: hon vägrade att ta in broderns nya kärlek. Madeleine som numera var bästa väninna med Emma Pernald tyckte gott att de kunde återförenas, men det var inget som vare sig Carl Philip eller Emma hade en tanke på, båda hade gått vidare med sina liv, skriver Johan T Lindwall i boken "Madeleine – prinsessan privat".

Men sedan dess har mycket ändrats. Vattnet har, som det så ofta gör, runnit under broarna och relationen mellan de bägge prinsessorna känns idag starkare än någonsin.

Annons