Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Märtha Louises avslöjande ord om Ari Behn – två år efter hans död

17 dec, 2021, 17:00 
Prinsessan Märtha Louise och Ari Behn
Prinsessan Märtha Louise skriver öppet om exmaken Ari Behns död.
Annons
Hör hela Ari Behns dotters gripande farvälBrand logo
Hör hela Ari Behns dotters gripande farväl

Prinsessan Märtha Louise och hennes döttrar Maud Angelica Behn, Leah Isadora Behn, Emma Tallulah Behn får ingen vanlig jul i år. Deras familj bär också på en sorg som blir extra aktuell i och med julfirandet.

Det var på juldagen 2019 som Märtha Louises exman, Ari Behn, valde att ta sitt liv. En enorm tragedi, och julen kommer självfallet att bli en bitterljuv påminnelse om familjens stora förlust.

Märtha Louise om Ari Behns död

Detta skriver Märtha Louise själv om i ett känslosamt inlägg på Instagram.

"Ibland är det tungt före jul. Dagarna är mörka och vi fylls med saknad och sorg. Samtidigt har jag upptäckt att vi tar tillbaka julen. Att vi tillsammans ska klara av att uppskatta den här högtiden, i varje fall då och då. Att vi ska glädja oss över julen, även om vi känner tomhet och saknad", skriver Märtha Louise.

Och prinsessan har en väldigt fin tradition att ta till för att sprida julkänslan. En tygkalender som gått i arv i kungafamiljen.

Annons

"Den här julkalender sydde min mormor och mamma till mig när jag föddes och den har använts nästan varje år sedan dess. Nu har den gått i arv till Maud och eftersom hon redan nu tänker sig att hon ska bli den bästa mormodern någonsin, så kommer den nog att användas av framtida generationer också. Det är fint att göra saker för andra under julen. Det kan vara dina närmaste eller andra som du ger något extra till jul", skriver Märtha Louise.

Maud har själv svarat under inlägget.

"Jag ska definitivt använda den och fortsätta vara världens bästa mormor. Uppskattar det varje dag, mamma", skriver den beundransvärda flickan.

Annons