Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya bilden på prinsessan Sofia – gravid i åttonde månaden

05 feb, 2021, 15:38 
Prinsessan Sofia
Det är bara veckor kvar innan babyn kommer. Se nya bilderna på gravida prinsessan Sofia, på kungligt uppdrag i dag!
Annons
Prinsessan Sofias 5 bästa outfitsBrand logo
Prinsessan Sofias 5 bästa outfits

I snart ett år har prinsessan Sofia städat, spritat sjukhussängar och burit matbrickor på en av Sophiahemmets vårdavdelningar, ett volontärjobb som hon verkligen gillar.

I dag bytte hon dock jobbuniformen mot teddykappa och Gucciväska i samband med att hon på eftermiddagen kom till Sophiahemmet för att inta sin andra roll, den som hela sjukhusets hedersordförande. Ett stort kliv från hennes vanliga jobb som vårdbiträde.

Sofia är gravid i åttonde månaden vid det här laget, och man anar hennes fina mage där under den varma kappan.

Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia i snöyran utanför Sophiahemmet.

Just i dag handlade jobbet om att lyfta fram och lyckönska de nya sjuksköterskorna och barnmorskorna som precis har tagit examen vid Sophiahemmet Högskola. En högtidlig ceremoni som i vanliga fall brukar äga rum i Blå hallen i Stockholms stadshus, men som nu var digital.

Prinsessan Sofia och Sophiahemmet

Man anar babymagen under teddykappan.

Det var 2016 som kungen utsåg sin nya svärdotter prinsessan Sofia till ny hedersordförande för Sophiahemmet. Då hade hon bara varit prinsessa i ett halvår och det var en oväntat tung roll som hon fick axla. Sofia tog ju över efter prinsessan Christina som hade haft det uppdraget i hela 44 år.

Annons

Sophiahemmet grundades för övrigt av kungens farfars farmor drottning Sofia (1836-1913) och är i dag ett av Sveriges äldsta privata sjukhus. Här finns sju operationssalar och 40 vårdplatser och under pandemin har man avlastat Region Stockholm genom att bland annat ta emot patienter som drabbats av frakturer. Prinsessan Sofia har för sin del bidragit genom att volontärjobba två dagar i veckan.

– Välkommen! sa Johanna Adami som är rektor för Sophiahemmet Högskola (och gift med Olof Palmes son Mårten Palme).

Prinsessan Sofia om pandemin: ”En oviss tid”

– Kära Sophiasystrar och barnmorskor, det är i en oviss tid ni börjar er nya karriär, sa prinsessan Sofia och fortsatte:

– Under ert yrkesliv kommer ni att möta människor i alla skeden av livet. Ni kommer att finnas med i situationer av djupaste sorg och största glädje. Ni kommer att möta människor som är både starka och sköra – ibland båda samtidigt.

– Men med denna långa och bitvis krävande utbildning står ni nu väl rustade. Ni kommer att vara en del av samhällets viktigaste funktioner.

– Så, kära Sophiasystrar och barnmorskor: Känn stoltheten inom er. Och stort varmt lycka till!

Foto: Janerik Henriksson/TT, Pia Hultkrantz/Sophiahemmet.

Annons