Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan har fått nog – uttalandet efter alla spekulationer: "Madeleines egna beslut"

19 maj, 2024, 19:30 
Nu vet vi hur det ligger till.
Annons

Prinsessan Madeleine har bott utomlands i över 10 år, och har testat på livet borta i New York, London och Miami. Därför slog pressmeddelandet från hovet förra våren ned som en bomb; Madeleine och Chris vill flytta till Stockholm.

Nu har hovet kommit med ett nytt besked om flytten hem, och Madeleine är ett steg närmare att återförenas med kungafamiljen igen. Men vem ligger egentligen bakom beslutet?

Stora ändringen för Victoriadagen 2024 • Så mår cancersjuka Kate nu • Då flyttar Madeleine & familjen till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 20!Brand logo
Stora ändringen för Victoriadagen 2024 • Så mår cancersjuka Kate nu • Då flyttar Madeleine & familjen till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 20!

Nyheten om prinsessan Madeleine – då kommer hon till Sverige

Madeleines flytt till topprenoverade lägenheten i Hovstallet har varit en högst omskriven och uppmärksammad följetong i pressen.

När flytten kommunicerades första gången var planen att flytta hem i slutet av sommaren 2023, men sköts upp på obestämt datum.

Annons

Det har ju varit en hel del vändor kring flytten kring Chris medborgarskap och husförsäljning– att byta land och kontinent är ju inte helt smidigt. Hovet menade dock att ingetdera var anledningen bakom de uppskjutna flyttplanerna.

Men flytten har inte ställs in, och i veckan kunde Svensk Damtidning avslöja ny information:

– Prinsessan Madeleine med familj är på väg att flytta hem, de kommer senare i sommar, berättade hovets informationschef Margareta Thorgen.

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och barnen
Florida-familjen älskar Sverige – och snart blir det deras hem.Foto: Instagram

Hovexperten om prinsessan Madeleine: "Stark vilja"

Det har spekulerats frisk och vilt kring den stundande flytten – Madeleine har ju verkats trivas så bra bland palmerna och långt bortifrån kamerablixtar. Det dök upp frågetecken kring huruvida det var kungen som kallade hem sin dotter, något Svensk Dams krönikör Herman Lindqvist skarpt skjuter ner:

– Det tror jag inte. Han känner till hennes starka vilja, konstaterar han och forsätter:

– Madeleines egna beslut. Ingen har någonsin kunnat driva henne till något hon inte vill.

Nej, det är helt enkelt Madeleine och Chris själva som längtat hem. Här är ju Madeleine sin familj, sina vänner och en gemenskap hon saknat borta i soliga Miami – hon har fått nog.

Foto: TT

Annons