Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sarah Fergusons kamp mot känslorna – öppnar upp om Kate i tårfyllda beskedet

30 mar, 2024, 10:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Nu sänder Sarah Ferguson sina böner till Kate.
Annons

Ja, det pågår en riktig kris i det brittiska kungahuset.

Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljenBrand logo
Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljen

Kates egna ord om cancerdiagnosen

I en video publicerad av Kensington Palace berättar Kate själv om diagnosen, som upptäcktes efter hennes omfattande bukoperation tidigare i januari.

– Mitt team bestämde då att jag skulle genomgå förebyggande kemoterapi, och jag är nu i ett tidigt stadie av den behandlingen. Det här kom såklart som en stor chock, och William och jag har gjort allt vi kan för att smälta och hantera detta privat, med tanke på vår unga familj, säger Kate i klippet.

Annons

Victorias stöttande ord till Kate

Nu är hon i ett tidigt stadie av sin behandling. Sedan hon publicerade klippet har hon mötts av kärlek från hela världen – inte minst stöttande ord från vår egen kronprinsessa.

Sarah Ferguson om Kates diagnos

Och någon som verkligen vet hur det är att gå igenom en cancerbehandling är hertiginnan Sarah Ferguson, som i loppet av ett halvår drabbats av både bröst-och hudcancer.

I ett inlägg på Instagram skickar hon både tankar och böner till prinsessan.

"Jag vet att hon kommer att vara omgiven av kärlek från sin familj och alla ber för det bästa resultatet", skriver Fergie och fortsätter:

"Som någon som har mött sina egna kamper mot cancer de senaste månaderna är jag full av beundran för hur hon har talat offentligt om sin diagnos och jag vet att det kommer att göra oerhört mycket nytta för att öka medvetenheten."

Sarah Fergusons kamp för att öka medvetenheten

Sarah Ferguson, som sedan sina egna diagnoser har kämpat mycket för att öppna dialogen och sprida kunskap kring sjukdomen, hyllar prinsessan för sin uppriktighet trots den svåra tiden.

"Jag hoppas att hon nu kommer att få tid, utrymme och avskildhet att läka."

Annons