Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias kärleksgest till kungen från andra sidan jordklotet – parets lilla hemlighet

18 okt, 2023, 05:00 
Drottning Silvia visar upp kärleken.
Annons

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf är inte bara äkta makar, de är också på många vis varandras närmsta kollegor. Stödet de får från varandra är givetvis en av fördelarna med deras roller, men den kungliga plikten kan också tvinga dem isär från varandra.

Som nu, när drottning Silvia befinner sig tvärs över Atlanten i New York, medan kungen är hemma i Sverige.

Men Silvia gör sig påmind om den starka kärleken varje dag, med ett särskilt knep.

Uppgifter: Madeleine & Chris i grannbråk • Dureks desperata vädjan – bröllopet i fara • De får Estelle festa med på Christians party – 3 kungliga snackisar från vecka 41!Brand logo
Uppgifter: Madeleine & Chris i grannbråk • Dureks desperata vädjan – bröllopet i fara • De får Estelle festa med på Christians party – 3 kungliga snackisar från vecka 41!

Här visar Silvia upp kärleken till kungen – med en fin gest

För kikar man närmare på bilderna från drottningens USA-resa ser vi det glimma där runt hennes högra handled. Det handlar såklart om hennes oerhört lyxiga Cartier Love Bracelet. Ja, faktum är att det i princip aldrig lämnar hennes handled.

Annons
Drottning Silvias handled
Tittar man noga ser man drottningens Love Bracelet. Nästan lika ofta bär både hon och Madeleine de pärlade Childhood-armbanden.

Armbandet är en kärleksgåva från kungen, som han gav till sin älskade hustru för många, många år sedan. Armbandet bärs av många kungligheter, och kostar upp emot hundra tusen kronor beroende på variant. Den "vanliga" modellen är några tiotusen kronor billigare, och landar på runt 70 000 kronor.

Att Silvia bär den dygnet runt är en kärleksgest om något, och varje dag påminns hon om den vackra kärlek de delar. Dessutom är hon inte ensam i kungafamiljen om att bära det ikoniska armbandet. Prinsessan Madeleine bär ett liknande.

Annons
Prinsessan Madeleines händer
Prinsessan Madeleines kärleksarmband satt givetvis på.
Annons

Kungaparets lilla hemlighet – som bara de vet

Det finns också en fin hemlighet som kungaparet delar, kring armbandet. Den kommer nämligen med några "regler". Man måste få den som gåva, och den låses fast på handleden med en särskild liten skruvmejsel av den som ger bort armbandet.

Det är alltså bara den med skruvmejseln som kan öppna armbandet, som ett bevis på den kärlek man delar. Och visst är det en fin liten hemlighet mellan kungen och drottningen, att bara de två med säkerhet vet vart den lilla nyckeln finns. Kanske bär kungen med sig den, precis som Silvia gör med armbandet? Eller så ligger den i tryggt förval hemma på Drottningholm, det gäller ju att den inte tappas bort.

Foto: TT

Annons