Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria i hemligt möte på Haga – efter kungens beslut

18 jan, 2024, 20:00 

Kronprinsessan har haft ett viktigt möte hemma på Haga.

Annons

Det har bara gått några veckor in på det nya året – men i det kungliga världen har det hänt mer än någonsin. Danmark har fått sig en kung för första gången på 50 år, och hemma i Sverige har kungafamiljen varit riktiga arbetsmyror.

Torsdagen var inget undantag. Då kallade Victoria till möte på Haga.

Historiska tronskiftet – nu blir Frederik kung • Se upp i backen: Victorias härliga tur i spåren • Kungens inbjudan till franska presidentparet – 3 kungliga snackisar från vecka 2!Brand logo
Historiska tronskiftet – nu blir Frederik kung • Se upp i backen: Victorias härliga tur i spåren • Kungens inbjudan till franska presidentparet – 3 kungliga snackisar från vecka 2!

Så mycket jobbar kronprinsessan Victoria – hisnande siffran

Ja, kronprinsessan är en av de i kungafamiljen som jobbar allra mest. Svensk Damtidning kikade närmare på förra årets officiella uppdrag, och då landade Victoria på hisnande 168 stycken – runt om i hela världen.

Annons

Trots det så lyckades både kungen och Silvia bräcka henne med några ynka uppdrag, snacka om imponerande!

Men faktum är att Victoria dagligen jobbar med att representera kungahuset, även om långt ifrån allt syns utåt. Hon måste läsa på, förbereda sig inför viktiga möten, skriva tal – ja, det är helt enkelt en hel del som pågår bakom kulisserna.

Kronprinsessan Victorias hemliga möte på Haga

I den officiella kalender som kungahuset delar med allmänheten ser vi ett urval av de jobb som kungafamiljen gör, som kungen bestämmer över.

Annons

Och under torsdagen är ett möte på Haga slott uppskrivet – med kronprinsessan Victoria i spetsen. Det är företräde för professor Carl Folke och lektor Henrik Österblom från Stockholm Resilience Centre.

Det är två personer som Victoria korsat vägar med många gånger förut, senast i oktober i fjol. Syftet med mötet på Haga är att informera Victoria om sitt kommande arbete, och Stockholm Resilience Centre är ett forskningscentrum som jobbar mycket med frågor som rör hållbarhet – ett av kronprinsessans viktigaste ämnen!

Kronprinsessan Victoria och professor Carl Folke.
Kronprinsessan Victoria och professor Carl Folke 2017.

Foto: TT

Annons