Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoriaveckan är igång – här är allt du inte får missa

10 jul, 2023, 14:55 
Vendela Lönnqvist
Victoriaveckan är minst sagt händelserik.
Victoriaveckan är minst sagt händelserik.

Årets mest kungliga vecka är igång!

Annons
AVSLÖJAR: Victoria & Daniel har flyttat in i nya lyxhusetBrand logo
AVSLÖJAR: Victoria & Daniel har flyttat in i nya lyxhuset

Victoriaveckan, Victoriadagen och Victoriakonserten – denna vecka firas kronprinsessan ordentligt.

Fredagen den 14 juli fyller nämligen Victoria 46 år och firas som regel på Solliden på Öland.

Svensk Damtidning har därför samlat all information som du behöver för att hålla reda på alla kungliga händelser under veckan!

Tisdag 11 juli

Veckan kickstartar med en vandringsdag, kallad Victoriavandringen, för hela familjen omkring världsarvet Södra Ölands odlingslandskap.

Så ska Victoria firas på födelsedagen!Brand logo
Så ska Victoria firas på födelsedagen!

Här får du möjlighet att ta del av tipspromenader, utomhusteater och naturbingo.

Onsdag 12 juli

Nu har du chansen att utmana dina kunskaper om kungahuset. Den 12 och 13 juli anordnas Victoriapromenaden, där du kan gå en tipspromenad med tio frågor om kungahuset för chansen att vinna biljetter till Victoriakonserten – och mycket mer.

Annons

Torsdag 13 juli

Dags för sport! Den 13 juli drar Victoriagolfen igång – en tävling mellan företag som konkurrerar med varandra till förmån för kronprinsessan Victorias fond.

Samma dag sker också en padeltävling, vid namn... Ja, du gissade rätt – Victoriapadeln. Den äger rum på Borgholm Padel Arena och deltagarna består av sponsorer och partners som även dem tävlar för att samla in medel till Victorias fond.

Fredag 14 juli

På fredag firas kronprinsessans födelsedag på Sollidens slott. På plats kommer kungen, drottningen, Victoria och Daniel att vara!

Lite senare samma dag kommer hela kungafamiljen, inklusive prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine, Christopher O'Neill och alla barn att närvara under Victoriakonserten vid Borgholms slottsruin.

Annons

Artisterna som ställer sig på scen för att uppträda för kungligheterna är Petter, Ane Brun, Linnea Henriksson, Lucianoz och prinsessan Estelles idoler Marcus & Martinus.

Lördag 15 juli

På lördagen är det dags för Victorialoppet, ett motionslopp som sedan 1981 kan liknas vid en folkfest på Öland. Tävlande samlar in pengar till Victorias fond. Mer om veckan kan du läsa här.

Annons