Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Harry sprider kontroversiella bilderna på Diana – som William vill stoppa: "Rasande"

13 dec, 2022, 07:00 
Prins William, prins Harry och prinsessan Diana

Nu blir sprickan mellan bröderna om än större.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prinsessan Diana sörjs – 25 år sen hennes dödBrand logo
Prinsessan Diana sörjs – 25 år sen hennes död

Nu är det ingen vila för det brittiska kungahuset. Tre avsnitt av prins Harry och Meghan Markles transparenta dokumentärserie har släppts för allmänheten på Netflix, och på torsdag kommer ytterligare tre.

Paret slätar inte på något vis över vittnesmålen från deras liv i kungahuset – nu är det korten på bordet. Redan innan det faktiska innehållet var avslöjat talades det om att den omtalade brödrafejden mellan prins Harry och prins William upptrappades, och det blir inte bättre...

Prins Harrys rädsla för Meghan Markle

Det som denna gång väcker uppmärksamhet rör brödernas mamma, Storbritanniens älskade prinsessan Diana. Flera gånger i serien lyfter prins Harry sin oro över Meghan, och drar paralleller till sin mor. Hennes tid präglades av trakasserier av paparazzis, och varje steg hon tog fångades på bild.

Prinsessan Diana kliver in i en bil omringad av paparazzis
Prinsessan Diana var en av de mest fotograferade personerna, även efter hennes förhållande med kung Charles. Då blev det nästan värre.

Nu är Harry rädd att samma sak ska hända hans fru. Medieuppbådet kring Meghan var, och är, enormt.

– Jag var livrädd. Jag ville inte att historien skulle upprepa sig, säger han i serien.

Meghan Markle sitter i en bil och vinkar ut ur fönstret, en bild från dokumentärserien Harry och Meghan
När Meghan Markle blev tillsammans med prins Harry förändrades allt.

I en av scenerna använder Harry en omtalad intervju med sin mamma, den så kallade Panorama-intervjun. Där talade hon bland annat öppet om Charles otrohet och äktenskapsproblem, efter hennes tid i kungahuset.

Annons

– Jag tror att hon hade en upplevelse av hur hon kämpade med att leva det livet. Hon kände sig tvungen att prata om det. Särskilt i den där Panorama-intervjun. Jag tror att vi alla nu vet att hon blev lurad att ge intervjun. Men samtidigt berättade hon sanningen om sin upplevelse, säger Harry.

Prins William fördömer bilderna på prinsessan Diana

Det är just det han nämner som också nu riskerar att öka sprickan med prins William, och insatta källor säger till Daily Mail att William kommer bli "rasande" när han ser att Harry valt att visa upp intervjun.

Det kom nämligen fram att intervjuaren Martin Bashir hade använt okonventionella metoder för att få Diana att tala ut i BBC. Han hade bland annat ljugit och lurat Diana för att få henne att tala.

Prinsessan Diana i den omtalade Panorama–intervjun i BBC med Martin Bashir
Det var BBC själva som beställde en granskning av intervjun.

Detta fick bröderna att se rött, och William krävde att bilderna inte skulle visas igen.

– Det är min fasta övertygelse att detta Panorama-avsnitt inte har någon legitimitet och aldrig bör sändas igen, sa prins William.

Annons

Även Harry satte ner foten, och kopplade det till något större:

– Då och nu är detta större än en kanal, en koncern eller en tidning. Vår mamma förlorade sitt liv på grund av det här och inget har förändrats. Genom att skydda hennes arv skyddar vi alla och upprätthåller den dignitet som hon levde sitt liv med. Låt oss komma ihåg vem hon var och vad hon stod för.

Men nu har han alltså själv valt att sända intervjun för miljonpublik – något som säkerligen inte är så populär.

Foto: TT

Annons