Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Björn Hellberg vägrar tävla i På spåret – efter att ha blivit ersatt med Fredrik Lindström

09 mar, 2022, 15:00 
Björn Hellberg, Kristian Luuk och Fredrik Lindström

Björn Hellberg har tackat nej till att vara med i På spåret.

Annons
5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

Sedan 2009 har Kristian Luuk lett På spåret tillsammans med radarpartnern Fredrik Lindström. De hade en väldigt tuff uppgift framför sig, eftersom de ersatte Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg, en av svensk televisions mest självklara och omtyckta programledarduos.

Och de fick uppförsbacke direkt från start. När Aftonbladet genomförde en omröstning en bit in på första säsongen svarade hela 78 procent att de föredrog föregångarna Ingvar och Björn.

Björn Hellberg blev ersatt av Fredrik Lindström i På spåret

Men sedan dess har det vänt. Nu är Kristian och Fredrik en institution, och det stod nyligen klart att det blir en fjortonde säsong med firma Luuk & Lindström.

– Det tror jag nog. Jag säger så här: Jag har sett programmet. Det är riktigt bra och populärt. Folk sitter och tävlar hemma i sofforna. Och då säger vi här: Vad trevligt, vi kör en säsong till, sa Fredrik när han gästade Nyhetsmorgon.

Annons

Och Björn Hellberg är nöjd med sin föregångare.

– Jag följer programmet slaviskt. Har sett vart enda avsnitt. Jag tycker att Kristian Luuk och Fredrik Lindström är utmärkta i sina respektive roller. De förvaltar programidén väl samtidigt som de har en egen profil, har han sagt i en intervju med Expressen.

Björn säger nej: "Vill helt enkelt inte"

Men när Björn blev tillfrågad om han ville ställa upp som tävlande tackade han nej. Samtidigt underströk han att det inte var bitterhet över att ha blivit ersatt som domare som talade.

– Jag vill helt enkelt inte, säger Björn i intervjun.

– Jag kunde inte binda upp mig när jag har andra åtaganden.

Annons