Carin da Silva ryter ifrån mot frågan: "Tänk ett steg till"

Carin da Silva

Carin da Silva har en speciell sorts frågor som hon reagerar starkt på.
Slå på ljud

Carin da Silva och maken Niklas Persson har två barn: sönerna Theo och Max. Att bli mamma är såklart en stor glädje – men också en inbjudan till obekväma frågor från omgivningen.

Carin da Silva rasar mot frågorna

Det berättar Carin om i senaste avsnittet av podcasten Mammasanningar med Vivi och Carin, vilket sajten Nöjeslivet har uppmärksammat.

– När Theo var ett började folk fråga mig om vi ville ha ett till syskon, säger Carin i podcasten.

– Vi kanske inte vill ha fler barn, vi kanske inte kan få fler barn, vi kanske försöker… Jag kanske är gravid just nu, men inte vill säga det. Vi kanske har haft 17 missfall.

För Carin handlar det om finkänslighet. Vissa frågor som framstår som harmlösa för personen som frågar, kan väcka jobbiga associationer och minnen hos personen som måste svara.

– Någon annan som är ofrivilligt barnlös skulle aldrig ställa den frågan till en annan för då vet man ju hur det känns. Bara en sån grej: tänk ett steg till innan du ställer sådana frågor. Det som är en självklarhet för dig kanske inte är en självklarhet för nån annan, säger Carin i podcasten.

Carin bor just nu i Bryssel, där hennes make Niklas arbetar.

– Det funkar bra och det är roligt att få följa barnens alla steg, men ibland kan det bli lite ensamt. Som de flesta vet är det inte alltid jättelätt att rodda två ungar själv med middagar, läggning, lek med mera, så jag känner att jag är tröttare än vad jag var hemma i Sverige. Samtidigt är det lyxigt att få vara så mycket med dem. Det finns många andra familjer i samma situation här, det vill säga där männen jobbar mycket, så minst en gång i veckan äter vi middag hos varandra så att barnen kan leka och vi mammor får prata lite, har hon sagt i en intervju med Mama.

LÄS MER: Babben Larssons liv med nya kärleken: "Största lyckokänslan"

LÄS MER: Julvärdarnas okända tragedier: "Slutade fira jul"

LÄS MER: Kungliga älskarinnorna träder fram – avslöjar allt

LÄS MER: Mona Tumbas kärlekskamp: ”Jag förlät Sven för otroheten”

LÄS MER: Kartläggning! Så har kungligheterna brutit mot corona-restriktionerna