Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Christina Schollin avslöjar flörten med kända skådespelaren: “Inte helt oattraktiv”

31 jul, 2023, 16:56 
Vendela Lönnqvist
Christina Schollin bjuder på en hel del i sommarpratet...
Christina Schollin bjuder på en hel del i sommarpratet...

Nu avslöjar Christina Schollin hur det egentligen stod till med den manliga skådespelarkollegan...

Annons
Skådespelaren Christina Schollin – vilken makalös karriär!Brand logo
Skådespelaren Christina Schollin – vilken makalös karriär!

Christina Schollin har hunnit bli 85 år men syns fortfarande till i rutan ibland.

Främst har hon blivit en omtyckt karaktär i reality-programmet "Wahlgrens värld", men innan dess har hon haft en lång karriär som skådespelerska.

Men trots framgången, har allt inte varit guld och gröna skogar för Christina.

TV: Pernilla Wahlgrens fasa för relationen – orden om Christina SchollinBrand logo
TV: Pernilla Wahlgrens fasa för relationen – orden om Christina Schollin

Hans Wahlgren gjorde slut med Christina Schollin

– Att jag hade lätt till tårar just under denna period var nog inte så konstigt. Mitt förhållande med Hans knakade i fogarna och han valde att göra slut.

Det skulle senare visa sig att det numera gifta paret hittade tillbaka till varandra – och tur var väl det, för vad hade Sverige varit utan familjen Wahlgren?

Annons

Flörten med skådespelarkollegan

Som ung var Christina eftertraktad av många – både av publik, men också av kollegor.

Vid tiden för rollen som är en av hennes mest kända, än idag, spelade hon mot den numera avlidna kollegan Jarl Kulle.

Det var i filmen "Änglar, finns dom?" som Christina gick in i karaktären vid namn Margareta Günther, som faller pladask för Jarl Kulles karaktär Jan Froman.

Christina minns tiden med glädje

I sommarpratet berättar Christina att hon blev väl omhändertagen av Jarl, då han vid dagarna för inspelning av romantiska scener visade extra omtanke.

– Jag minns med glädje Jarls omtanke med mig dessa dagar på klipporna. Han såg till att jag inte fick frysa mellan tagningarna, beordrade fram koftor och badlakan att svepa in mig i. Jag fick till och med låna hans egen badkappa. Då var det inte särskilt svårt att pressa fram ett lyckligt leende mot kameran, trots blåst och rusk.

Annons

Trodde romansen var på riktigt

Att arbeta fram en kemi som inte faller naturligt hos skådespelarna kan vara krångligt. Men både Christina och Jarl jobbade stenhårt på att få fram det.

Och deras romans i rutan lyckades bli så pass övertygande att till och med teamet bakom kameran trodde att den var verklig.

– Många trodde kanske att vi var förälskade på riktigt när de såg oss flörta med varandra i pauserna under filmningen, men så var det faktiskt inte, säger Christina och fortsätter:

– Däremot var inte Jarl helt oattraktiv, det tillstår jag villigt och jag vet att Jarl tyckte om mig men vi var båda så professionella så vi höll flörtandet inom filmateljéns väggar.

Jarl Kulles kärlek till Christina Schollin

Så professionella – det kunde de vara. Men Christina var ju vid tiden upp över öronen förälskad i sin Hans, något som Jarl i intervjuer var noggrann med att påpeka:

– Även om Jarl i intervjuer på frågor ”Om han inte var lite förälskad i Christina Schollin?” svarade, ”Visst var jag det, det var alla. Men jag hade ingenting för det, för hon skulle bara hem till sin Hasse hela tiden.”

Annons