Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Helena Segers kontroll över Zlatan i relationen – så styr hon allt

31 jul, 2023, 22:00 
Vendela Lönnqvist
Helena Seger är inte bara en fotbollsfru – hon är mycket mer än så.
Helena Seger är inte bara en fotbollsfru – hon är mycket mer än så.

På fotbollsplanen var det Zlatan som härskade, men i övrigt verkar Helena Seger vara den som bestämmer.

Annons
Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger vissteBrand logo
Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger visste

Nyheten skakade hela fotbollsvärlden när Zlatan Ibrahimović klev ut på San Siros fotbollsplan bland en hurrande publik och mäktiga applåder för att meddela att han tar farväl av fotbollen – för gott.

– Tiden har kommit för att säga hej då till fotbollen, men inte till er, sa Zlatan och meddelade senare under en pressträff att hans karriär som spelare är över.

Därför är Helena Seger så hemlig!Brand logo
Därför är Helena Seger så hemlig!

Zlatan slutar med fotboll

Det var en tårögd Helena Seger som satt bredvid sin man på läktaren.

– Det var väldigt känslosamt. Om någon hade frågat mig om att sluta för tre månader sedan hade jag blivit galen. Men nu accepterar jag det, sa Zlatan vidare under presskonferensen.

Men trots det dystra beskedet, verkar livet behandla både pensionerade Zlatan och frun Helena väl.

Bland annat har han befunnit sig på en yacht i St-Tropez tillsammans med familjen för att njuta av ledighet, sommarvärmen och kvalitetstid.

Annons

Helenas tur att jobba

Men ledigheten blir inte långvarig – åtminstone inte för Helena.

I sin bok berättar Zlatan att Helena länge varit fast besluten om att verkställa den uppgörelse som hon och maken bestämt.

”Men hon har redan gjort det klart för mig: 'När du slutar spela börjar jag jobba och då får du ta hand om det dagliga, som jag har gjort hittills.' Helena är tuff. Hade hon inte varit det skulle hon inte ha fascinerat mig och hon hade inte stått ut så länge vid min sida."

"Helena är Zlatans manager"

Missförstå rätt, Helena har länge varit involverad i Zlatan-imperiet. Sedan 2018 har hon blivit alltmer delaktig i de olika bolagen och kommersiella samarbeten.

– Helena är Zlatans manager utan att det nånsin har uttalats. Om man fiskar lite så får man reda på att hon i allra högsta grad är involverad i hans affärsöverenskommelser, har varumärkesexperten Jacqueline Kothbauer tidigare sagt till Expressen.

Annons

Zlatans uppskattning för Helena Seger

Och vad är det man brukar säga?

Bakom varje framgångsrik man står en kvinna – och i Zlatans fall heter hon Helena.

– Utan henne hade jag inte varit här. Vi har varit tillsammans, ja hur länge har det gått, 16 år? Jag brukar säga till henne: "Varje dag som går är nytt rekord", sa Zlatan till SvD Perfect Guide för några år sedan.

Journalisten Jennifer Wegerup instämmer i Helenas betydande roll för makens affärer. Det är ju ingenting nytt för henne – hon är faktiskt en affärskvinna av hög rang.

Annons