Hotet mot Jenny Strömstedt: Skulle plockas bort från TV4 helt och hållet

Jenny Strömstedt

Jenny Strömstedt fick våldsam kritik för en intervju hon gjorde för TV4.

Här bryter Jenny Strömstedt ihop efter Niklas ärliga ord om oron i äktenskapet
Slå på ljud

Paolo Roberto gick från omtyckt och uppburen till utskälld och avskuren. Allt sedan den där natten då han greps av polisen under en razzia och därefter själv gick ut i TV4 och erkände att han köpt sex.

Intervjun gjorde han med den högt aktade Nyhetsmorgon-profilen Jenny Strömstedt. Det blev en kontroversiell intervju, eftersom många tyckte att det var fel av TV4 att erbjuda en plattform till en förövare.

Jenny Strömstedt fick kritik för intervju med Paolo Roberto

När hon gästade den populära podcasten Framgångspodden förklarade Jenny sina egna tankar kring samtalet med Paolo.

– Anledningen till att jag åkte var att jag under väldigt många år har bevakat de här frågorna och väldigt ofta har jag fått frågan varför det alltid är kvinnorna som har varit utsatta som ska berätta sin historia, varför ska de behöva genomlida sitt trauma om och om igen för att frågan ska hamna på agendan? Var är männen? säger Jenny.

"Oerhörda konsekvenser"

Jenny fick själv kritik, och namninsamlingar startades för att få TV4 att plocka bort inslaget. Men Jenny tyckte att intervjun gick att motivera rent journalistiskt.

– Det är ju ingen present heller att berätta i nationell tv att du har köpt sex. Konsekvenserna blev oerhörda, dels på grund av det brott han hade begått men också för att han gick med själv på den här publiceringen. Ur hans perspektiv så kanske han inte skulle ha ställt upp till att börja med. Så blev det som det blev, säger Jenny.

– Och han är ju en person som vet hur media fungerar och en vuxen person så då bedömde vi det som att okej, om han tackar ja till den här intervjun så kör vi.

LÄS MER: Coronakändisarna – skandalerna, attackerna och de som försvann

LÄS MER: Melania Trumps skilsmässoplan: Så mycket får hon

LÄS MER: Lasse Berghagens avslöjande om Lill-Babs ändrade allt för Malin

LÄS MER: Storbråket efter miljonuppgörelsen om Ica-Stig: "Utpressning"

LÄS MER: Kamala Harris väg till världens mäktigaste kvinna – mörka bakgrunden