Lasse Berghagens tunga sorg – berättar nu: "Livskris"

Lasse Berghagen

Lasse Berghagen bär på en otroligt stor sorg – nu berättar han själv.
Slå på ljud

Lasse Berghagen är en av våra mest omskrivna artister. Ändå finns det mycket vi inte vet om mannen bakom klassikerna ”Teddybjörnen Fredriksson” och ”Stockholm i mitt hjärta”.

Till höst får vi dock svaren vi väntat på. Då kommer Lasses självbiografi, som han har skrivit ihop med författaren och kulturpersonligheten Marcus Birro.

Lasse Berghagen om sin hemliga sorg

– Det kändes nästan overkligt när jag fick frågan. En otrolig ära. Ja, faktiskt det största som har hänt i min karriär, har Marcus berättat för Svensk Damtidning.

Lasse är en person med hög integritet. Det finns vissa saker, intima saker, som han ogärna talar om.

Men som författare har Marcus tvingats gräva djupt. I en intervju med Expressen berättar På Spåret-vinnaren om hur han till exempel fick vara ganska så envis när Lasses vän Magnus Härenstam skulle avhandlas.

– Man får ställa andra typer av frågor gällande saker som de flesta kanske vet om. Den fantastiska succén på allsången, men: ”hur var det då att kliva av?”, ”Var du orolig?” Att fråga om känslolägen i situationer och brytpunkter, det tycker jag har varit spännande. Men också att vara rak och ärlig och prata om åldrandet, vänner som dör, och inte ställa frågan en gång utan tio gånger, och tvinga honom att svara på hur det var när Magnus Härenstam gick bort. Att det inte bara var sorg utan att det fan i mig var livskris. Han har varit befriande öppen och ärlig om det, det tycker jag känns bra, säger Marcus till Expressen.

Marcus Birro skriver bok om Lasse Berghagen

Marcus betonar på att detta blir en bok som inte kommer att sky mörkret. Det har han förklarat för Lasse.

– Det sa jag i början, jag kommer få leda dig till en del ställen som du kanske inte vill vara på, men vi behöver ge det också. Eftersom många har en relation till dig och många vet väldigt mycket och du har varit öppen och tydlig med mycket, säger Marcus.

LÄS MER: Lasse Berghagens avslöjande om Lill-Babs ändrade allt för Malin

LÄS MER: Storbråket efter miljonuppgörelsen om Ica-Stig: "Utpressning"

LÄS MER: Kamala Harris väg till världens mäktigaste kvinna – mörka bakgrunden

LÄS MER: Östermalmsladyn Tone Oppenstams liv efter fängelset: "Aldrig säker"