Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Petra Malms ilska – slänger ut deltagaren från Robinson: "Packa dina saker"

14 nov, 2023, 14:30 
AvGabriella Hall

Orsaken är ett övertramp utanför inspelning.

Annons

Hon hyllades för sin insats i programmet och efter en säsong med veteranen Anders Lundin i spetsen återvände Petra Malm till Robinson-ön.

Petra Malms ilska i ”Robinson” – deltagaren kastas ut efter kränkningenBrand logo
Petra Malms ilska i ”Robinson” – deltagaren kastas ut efter kränkningen

Nu rullar säsongen på för fullt och hittills har hennes comeback kantats av drama och dispyter. Hyllningarna har bytts ut mot ilska över hur Petra hanterat händelserna på ön. För saker har hänt.

En deltagare valde att hoppa av, mobbningen och utfrysningen från lagkamraterna blev tillslut så påtaglig att Therese Tang bad om att få åka hem. Efter tre dagar av tårar och önskan att lämna tog hennes resa slut.

En annan deltagare hade bestämt sig för att lämna, efter han fallit offer för samma utfrysare som Therese. Men Emilio Mio Vega möter motstånd från Petra som övertalar honom att stanna.

Annons

Nu har en tredje situation uppståt, men till skillnad från ovanstående draman ville deltagaren själv inte lämna. Han tvingas lämna.

Petra Malm kastar ut deltagaren: "Du har gjort ett jätteövertramp"

I måndagens avsnitt dyker Petra plötsligt upp i "Lag nords" läger och lika snabbt skiftar lagmedlemmarnas ansiktsuttryck.

Hon tar ett enskilt snack med deltagaren Charlie Wiberg, som i stunden är helt ovetandes om att han är på väg att kastas ut.

Charlie Wiberg hänger inte riktigt med på varför han måste lämna.

– Jag är här för att jag hörde att det var en kränkning igår. Berätta, du har sagt ett ord till Wilmer. Det är inte okej, på något sätt, säger Petra.

Fortfarande verkar Charlie inte haja.

– Du har gjort ett jätteövertramp. Du får packa dina saker och lämna Robinson direkt, fortsätter hon.

Charlie Wibergs övertramp

Ja, vad hände egentligen? Övertrampet ägde rum när kamerorna inte rullade.

I en båt på väg tillbaka efter ett ö-råd lägger Charlie Wiberg den kränkande kommentaren som gör att han tvingas lämna.

Annons

Han kallar deltagaren Wilmer Tuoremaa för ”lappjävel”, ett ordval som ofta använts för att misskreditera samer och som strider mot TV4:s regler och det avtal deltagarna skriver under.

Tittarna reagerar efter deltagaren tvingas lämna

Efter dramat i måndagens avsnitt reagerar tittarna, under ett inlägg på TV4:s Facebook-sida. Främst sätter de själva situationen i relation till tidigare händelser och ifrågasätter hur produktionen handskats med det.

"…men att mobba Emilio och Therese var Ok?.. fy så lågt. Gjorde ont i en att se detta och att inte TV4 gjorde något åt detta. Denna vuxenmobbning gjorde mig väldigt förbannad. Där skulle verkligen ledningen satt ned foten! Fy skäms", skriver en tittare.

"Hur kan tv 4 tillåta utfrysning och mobbing. Detta som hände i kväll är inte heller bra. Men två personer har blivit utfrusna utan åtgärd", kommenterar en annan.

"Hela programmet går ju ut på att kränka, frysa ut och agera vidrigt. Ena gången är det ok och nästa gång, vid fel ordval off camera, åker man ut. Lägg ner skiten", skriver en tredje tittare.

"Robinson har gjort sitt! Tillåter man mobbning och förnedring men går bananas för en kommentar, då kan de lika gärna få lägga ner. Jag har sett sett klart", uttrycker en fjärde.

Foto: Skärmavbild/TV4/Robinson

Annons